Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A GRÈCIA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Anem a Grècia és una jove agència especialitzada en Grècia (ja sabem que ho havieu endevinat pel nom). Són grecs que viuen a Catalunya, així que coneixen la destinació. Alerta amb la musiqueta que s'engega en entrar a la web, fa venir ganes d'anar-hi ara mateix!

CHANIA (CRETA)
HOTELS

Si us calen hotels a Grècia....

Hotels a Atenes

Hotels a Rodes

Hotels a Mykonos

I podeu consultar les millors Centrals de Reserves en català per trobar hotels i allotjament a més de 300 ciutats i pobles de Grècia:

Booking

Hotel.info

HRS

Destinia

Cap Amunt

APARTAMENTS I ALBERGS

Only Apartments
A Atenes, Mikonos, Monemvasia, Makrigialos, Creta o Corfú.

Hostels Club
A Atenes, Santorini, Rodes, Kefalonia, Kavala, Paros, Kalamata, Bolos, Mikonos... i a més de cinquanta ciutats, pobles i platges.

Cap Amunt

LLIBRES

"Un cor grec", Susanna Rafart.
L'any 1933 es va organitzar un creuer pel Mediterrani per a estudiants universitaris, entre els quals Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que va recórrer els llocs més rellevants de la civilització europea. Prenent-lo com a centre i símbol, Susanna Rafart recrea i revisita part del seu itinerari per Grècia. La travessia per mar li permet parlar de les condicions de la creació artística, de literatura, de paratges llunyans, d'educació, del compromís moral i artístic.

"Visita a Atenes", Xavier Coromina.
En aquest llibre, el viatger narrador mai no es posa per damunt del que observa. La ironia és un tret estilístic important del seu discurs narratiu i li serveix per crear el distanciament just entre el que observa i el que afirma el tòpìc, entre el que diu l’erudició i el que és la realitat de la Grècia actual... I el que és millor d’aquest excel·lent llibre és que es pot llegir com una novel·la; tan bé sap travar l’autor un fet aparentment poc extraordinari com és una estada a Atenes.

"Aziyadé", Pierre Loti.
Aziyadé, odalisca d’un harem de Salònica, serà l’idil·li d’un oficial de la marina anglesa que entra al servei dels turcs el 1876. Envoltats en l’atmosfera de misteri, de perfums i de perills d’Orient, els amants es troben i retroben a Salònica i Constantinoble, on arriba l’oficial per complir servei.

"El somni de Grècia", Josep Maria Solà.
Amb el subtítol de La recepció catalana de la cultura clàssica, l'autor ressegueix la fascinació exercida pel passat grecollatí, tant en la literatura catalana contemporània com damunt de la consciencia de qualsevol ciutadà europeu, i mira de trobar un alçaprem cap al futur més que no pas un refugi en el passat.

"La faula dels ocells grecs", Jordi Coca.
Novel·la curta que, en paraules de l'autor, vol acostar-nos una mica als grans clàssics grecs i alhora divertir-nos com a ell l'ha divertit escriure-la. Dos ciutadans atenencs surten de la seva ciutat cansats del politiqueig i mal viure que ofega Atenes, en altre temps esplendorosa, bressol i model de la democràcia, busquen una situació millor, una ciutat ideal, la construiran juntament amb els ocells...

De literatura grega traduïda en al català podem trobar els clàssics que de la mà de mestres com Carles Riba, Joan Ferraté o Eudald Solà mantenen tota la seva actualitat:

"La Ilíada", Homer.
L’argiu Diomedes combat amb èxit els troians, la seva protectora Pal.las Atena, allunya Ares del camp de batalla, de manera que els argius fan retrocedir els troians. Es ferit per Pàndar però amb l’ajuda d’Atena aconsegueix occir-lo. El mateix Diomedes fereix Eneas, fet que provoca la intervenció de la seva mare, Afrodita, que també serà colpida.

"Tragèdies tebanes", Sòfocles.
La història d'Èdip i l'esfinx, amb les seves llargues conseqüències, és un dels mites fundacionals de la nostra cultura. Sòfocles, el més clàssic dels grans dramaturgs grecs, la va fixar en les tres tragèdies aplegades en aquest volum. La traducció, impecable, és de Carles Riba.

"Història", Herodot.
"Heus aquí l'exposició de la recerca d'Heròdot d'Halicarnàs, per tal que ni els esdeveniments dels homes s'esvaneixin amb el temps, ni restin sense llustre fets grans i admirables, uns de realitzats pels grecs, d'altres pels bàrbars; ni s'oblidi, sobretot, la causa per la qual van guerrejar els uns amb els altres." Així comença la Història d'Heròdot, el primer dels grans historiadors de l'Antiguitat. Conscient de la importància de les Guerres Mèdiques, el relat deixa palesa la vocació d'investigació i d'anàlisi de l'autor.

"Introducció a la Ilíada. Homer, entre la història i la llegenda", Jaume Pòrtulas.
Entre totes les grans obres de la literatura universal, la Ilíada ocupa un lloc alhora preeminent i peculiar. Éssent una de les primeres epopeies d’Occident, la tradició l'atribueix a un poeta, Homer, del qual no sabem pràcticament res i que els filòlegs moderns tendeixen a dubtar que existís realment.

"El món d'Homer", Pierre Vidal-Naquet.
L'autor, prestigiós helenista francès, ens explica el misteri d'Homer: traça la cartografia dels camps de batalla i dels viatges; mostra com la poesia homèrica ja apunta les primeres formes de la societat democràtica, la relació entre ciutadans lliures i esclaus, entre grecs civilitzats i bàrbars, entre homes i déus. A partir de la lectura dels textos més antics, desvela el sentit que el món helènic donava al combat, a la mort i al més enllà...

Cada dia ens arriba una mica més de la literatura grega moderna traduïda al català i aquí podeu trobar alguna de les obres més destacades:

"Una simfonia inacabada", Konstandinos P. Kavafis.
Els poemes inacabats de Kavafis, traduïts i comentats per un dels nostres millors hel·lenistes, en un recull que coincideix amb els 75 anys de la mort del poeta. En hores i hores de solitud prengueren forma els seus poemes universals, que deixen entreveure un erotisme càlid i un pessimisme aclaparador. Aquesta mateixa cambra durant molt temps conservà les trenta-quatre poesies en esbós aplegades aquí.

"El casament", Basa Salomoú Xanthaki.
Un llibre que en el seu moment va trencar esquemes pel paper que atorgava a la seva protagonista. A més destaca per la seva forma de carta-confessió, redactada per una mà de dona i des d'una òptica femenina.

"L'emprova del vestit de núvia", Dora Giannakopoulou.
Amb el pretext una turmentada història d'amor traïció i gelosia descobrim un dels perïodes més cruents i terribles de la història del la Grècia moderna: l'ocupació nazi del país durant la Segona Guerra Mundial. L’any 1939, amb el rerefons de l'ascens al poder de Hitler i la seva polïtica bel·licista, un jove comisari de policia grec, en Petros Manyàs, s'ha de posar al servei d'un vell amic del seu pare per resoldre el cas d'un anònim enviat a la seva neboda Anguelikí, la vigilia del seu casament.

"L’accionista principal", Petros Màrkaris.
Al llarg de la novel·la l'autor entrellaça dues històries fins a mostrar-nos, a través d’un final inesperat, que al món dels nostres dies qui realment té molta importància és la borsa i el poder econòmic. Per una banda, hi ha el segrest d’un ferri grec prop de l’illa de Creta, carregat de passatgers, un dels quals és la filla del comissari Kharitos. I de l’altra, els crims de dos joves que pertanyen al món de la publicitat televisiva.

També us recomanem aquests llibres que tracten la història i la mitología d'aquest meravellós país:

"Roger de Flor, el lleó de Constantinoble", Francesc Puigpelat.
La vida de Roger de Flor és la història d'una ambició: infant pobre i orfe, esdevingut successivament guerrer a les Croades, cavaller templer corrupte i pirata. L'any 1303, al capdavant d'un exèrcit de 6.500 almogàvers, va desembarcar a Constantinoble, va vèncer els turcs, es va casar amb la princesa Maria de Bulgària i es va convertir en Cèsar de l'Imperi grec.

"La ruta dels almogàvers. Un viatge a Grècia i Turquia", Francesc Puigpelat.
El 2011 es compleixen 700 anys de la conquesta d’Atenes pels almogàvers. Aquest llibre és el complement ideal per al viatger que vulgui anar més enllà de la descoberta turística actual –molt atractiva, és veritat– i que vulgui aprofitar per entrar en una parcel·la de la nostra història tan apassionant com mal coneguda.

"L'expedició catalana d'Orient vista pels grecs", Antoni Rubió i Lluch.
L'autor va aplegar el 1883 els comentaris que l'expedició de la Companyia Catalana va suscitar a Atenes i Neopàtria des del moment de la seva incursió al segle XIV fins a les acaballes del XIX i així neix un treball exhaustiu i científic, una recerca d'indicis i testimonis valenta en què no s'amaga cap opinió sobre l'heroisme i les malvestats dels soldats que arboraven la bandera quatrebarrada.

"Història dels grecs", Indro Montanelli.
Per Montanelli la història no està feta de monuments o d’esdeveniments impersonals, però sí d’homes i dones amb les mateixes passions, els nostres vicis i les nostres virtuts: un grapat de dissertacions sobre Homer, Zeus i la seva família, els primers Jocs Olímpics, o els magnífics retrats de Sòcrates, Pitàgores o d’un centenar de grans figures de l’antiga Grècia.

"Viatges d'Alí Bei", Domènec Badia i Leblich.
La fascinació pel món àrab i l'Islam va fer que Domènec Badia, funcionari del rei Carles IV, volgués recollir informació per preparar una conspiració contra el sultanat del Marroc amb elements del poble amazic.És el principi d’un viatge que ens portarà al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia. Com a bon humanista, Alí Bei sap d'art militar, zoologia, botànica, geologia, astronomia, geografia política, religió, història, arts, urbanisme, arquitectura, arqueologia, aerostàtica, economia...

"Invisibilitat i poder: Cares del femení a la Grècia antiga", Joana Zaragoza.
Un nou volum de la col·lecció Atenea, una col·lecció d’assaig en llengua catalana sobre estudis de dones, gènere i feminismes, dirigida per Montserrat Duch. Aquest llibre no pretén ser un estudi exhaustiu de la condició femenina a Grècia, sinó una manera d’introduir-nos a l’estudi del tema i de picar la curiositat d’aquells i aquelles que s’interessen per les nostres arrels i pels orígens de la situació actual de la dona.

"Mites grecs", Maria Angelidou.
És un recull que revisa i adapta les grans històries de la mitologia grega protagonitzades per déus, deesses, herois i animals fabulosos. A l’antiguitat clàssica, els mites i les seves representacions simbòliques ajudaven a explicar per què el món era com era. Gràcies als mites, les antigues civilitzacions grega i llatina van crear tot un sistema religiós i moral que ajudava a donar cohesió social i sentiment de pertinença a una determinada societat i territori.

"La mitologia grega", Pilar Gomez.
Molts dels mites grecs continuen vius avui. La guerra de Troia, els viatges d'Ulisses o el foc de Prometeu són alguns exemples destacats que omplen llibres i cinemes. Aquest llibre els explica i ens recorda també com imaginaven els grecs l'origen del món i l'aparició dels humans, sense oblidar el paper essencial dels herois entre els déus i els homes.

"Grècia vista per dins", Stephen Biesty.
Un recorregut per la Grècia clàssica a través dels ulls d un nen de 12 anys que acompanya el seu pare (un important mercader) en un viatge en vaixell des de Milet fins Atenes, on passejaran pel port, pels carrers de la ciutat, per l àgora i per l Acròpolis; després arribaran a Delfos on visitaran el temple d Apollo i finalment disfrutaran dels Jocs Olímpics. Un viatge apassionant, que ens farà descobrir nous detalls de la civilització grega, bressol de la nostra cultura.

"Els Nikolaidis", Josep Maria Quintana.
Els Nikolaidis és la història d'una família de mariners i comerciants grecs que es trasllada a Maó a l'empara de les mesures proteccionistes dictades pel govern britànic al segle XVIII. Amb tenacitat i ambició, els Nikolaidis aconsegueixen de sobreviure a tots els canvis polítics i penetren en el món exclusiu d'una burgesia comercial cada cop més poderosa.

i per acabar, un bon tast de la gastronomia grega...

"Amb gust de Grècia. Receptes gregues", Mariona Quadrada.
Les receptes que s'hi troben són pròpies de Grècia o variacions inspirades en aquestes maneres de cuinar, adaptades, posteriorment, als nostres gustos i productes.En resum un viatge pels olors, gustos, textures, records i projeccions.

Cap Amunt

VOLS

Vueling
Vola a Atenes des de Barcelona

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins a Grècia amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Fly Low Cost

Vols Barats

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports grecs que ofereixen vols regulars

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Europcar 4 EasyJet
Àmplia xarxa d'oficines per tot Grècia

Cap Amunt

LLOGUER DE VAIXELLS

Si voleu navegar per les illes gregues i el mar Egeu, aquesta és una bona opció:

Top Barcos Grecia
Lloguer de velers amb i sense patró; lloguer de vaixells amb tripulació; lloguer de catamarans amb i sense tripulació, i lloguer de iots de luxe amb i sense tripulació.

Cap Amunt

TEMPLE DE ZEUS (ATENES)
AGÈNCIES DE VIATGE

Arqueonet
Especialistes en viatges i sortides culturals i familiars ens proposen "Grècia, els origens d'Europa".

XL Viatges
Viatges a mida

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Excellence Tours
Majorista de viatges, rutes a les illes gregues

Anem a Grècia
Especialistes en Grècia, són grecs.

Cap Amunt

INFORMACIONS, RECURSOS I ACTUALITAT
blocs de viatges

Viatge a Grècia
En Robert Aguilella i na Mercè Pujantell ens descobreixen informacions útils i imatges del seu viatge, al febrer de l'any 2010, a Atenes, Delfos, Súnion...

En cotxe per Creta
Relat publicat a Viatgeaddictes del viatge de la Laia Figueras i Albert Guàrdia a l'agost del 2009 per Iràklio, Mírtos, Phaestos, Matala, Rethinmo, Paleohóra, Anidhri, Haniá i altres indrets de Creta.

Records de Grècia
El bloc Pelagos ens mostra uns molt interessants relats d'un viatge per Samos, Creta, Ikària, Atenes, Fourní, Siros o Kárpazos (2008).

Interrail per Europa
Astrid ens relata el seu viatge en tren pel cor d'Europa: Viena, Budapest, Sofía, Atenes, Belgrad, Sarajevo, Split, Zagreb, Ljubljana o Padova (2007).

Esperits viatgers a Atenes
Una de les webs més interessants a la xarxa viatgera ens relata la seva escapada de cinc dies a la capital grega (2006).

Creuer per la Mediterrània
Quinze dies visitant les ciutats d'Esmirna, Alexandria, Rhodes, Limasol, Atenes o Katakolon (2006).

Viatge en Interrail
Ruta de tres amics catalans des de Frankfurt fins a Istambul passant per Àustria, Eslovènia, Itàlia i Grècia (2006).

També podeu visitar la secció de Grècia de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

súnion: ELEGIES DE BIERVILLE
A partir de les referències a la Grècia clàssica, a l’Atenes democràtica, Carles Riba, en aquesta segona elegia, estableix un símbol de llibertat, un ideal que cal recuperar en el futur. A les Elegies de Bierville (1943), Súnion es converteix, en el seu exili, en una llum que guia tot un poble en la foscor.

"Súnion! T'evocaré de lluny amb un crit d'alegria,
tu i el teu sol lleial, rei de la mar i del vent:
pel teu record que em dreça, feliç de sal exaltada,
amb el teu marbre absolut, noble i antic jo com ell.
Temple mutilat, desdenyós de les altres columnes
que en el fons del teu salt, sota l’onada rient,
dormen l’eternitat! Tu vetlles, blanc a l’altura,
pel mariner, que per tu veu ben girat el seu rumb;
per l’embriac del teu nom, que a través de la nua garriga
ve a cercar-te, extrem com la certesa dels déus;
per l’exiliat que entre arbredes fosques t’albira
súbitament, oh precís, oh fantasmal! i coneix
per ta força la força que el salva als cops de fortuna,
ric del que ha donat, i en sa ruïna tan pur".

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Laberint
Portal divulgatiu de la civilització grecoromana i la seva pervivència en el món actual.

Associació Catalana de Neo-Hel·lenistes
Difusió de la cultura i la literatura grega a Catalunya.

APLEC
L'Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya és un punt de contacte amb el món clàssic.

Col·lecció Bernat Metge
L'Institut Cambó edita aquesta col·lecció de literatura clàssica que recull les millors obres d'Ovidi, Homer, Lucreci, Alexis, Ciceró, etc.

Viatges a Itaca. Aproximacions catalanes a la Grècia moderna.
Article de reflexió sobre la visió literària dels autors catalans de la Grècia clàssica: Carles Riba, Josep Pla, Ramon Muntaner, Terenci Moix, Joan Perucho, etc.

"El camí del temps"
Capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina grega.

"Yorgos de Salònica"
Capitol del programa Karakia de TV3 dedicat a la cuina de Salònica.

Història de la gastronomia: Grècia clàssica.
Article publicat en el marc de les III Jornades de cuina i cultura clàssica on trobar història, receptes i plats.

Afers Exteriors a Grècia
Capítol del programa de TV3: Què en queda, de la Grècia clàssica, bressol de la cultura occidental? Per respondre a aquesta gran pregunta, Miquel Calçada se'n va a Grècia. Amb un hel·lenista de Figueres pujarà a l'acròpolis d'Atenes per contemplar de prop el Partenó i també les vistes de la ciutat.

Cap Amunt

MATALA (CRETA)
UNA MICA DE GREC...

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc.

El grec a LinguaMón
Recursos en línia del grec.

Mapa de les llengües de la Mediterrània
Dossier didàctic realitzat en el marc de l'exposició "La mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània".

Cap Amunt

ítaca

Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca,
has de pregar que el camí sigui llarg,
ple d'aventures, ple de coneixences.
Els Lestrígons i els Cíclops,
l'aïrat Posidó, no te n'esfereeixis:
són coses que en el teu camí no trobaràs,
no, mai, si el pensament se't manté alt, si una
emoció escollida
et toca l'esperit i el cos alhora.
Els Lestrígons i els Cíclops,
el feroç Posidó, mai no serà que els topis
si no els portes amb tu dins la teva ànima,
si no és la teva ànima que els dreça davant teu.
Has de pregar que el camí sigui llarg.
Que siguin moltes les matinades d'estiu
que, amb quina delectança, amb quina joia!
entraràs en un port que els teus ulls ignoraven;
que et puguis aturar en mercats fenicis
i comprar-hi les bones coses que s'hi exhibeixen,
corals i nacres, mabres i banussos
i delicats perfums de tota mena:
tanta abundor com puguis de perfums delicats;
que vagis a ciutats d'Egipte, a moltes,
per aprendre i aprendre dels que saben.
Sempre tingues al cor la idea d'Ítaca.
Has d'arribar-hi, és el teu destí.
Però no forcis gens la travessia.
És preferible que duri molts anys
i que ja siguis vell quan fondegis a l'illa,
ric de tot el que hauràs guanyat fent el camí,
sense esperar que t'hagi de dar riqueses Ítaca.
Ítaca t'ha donat el bell viatge.
Sense ella no hauries pas sortit cap a fer-lo.
Res més no té que et pugui ja donar.
I si la trobes pobra, no és que Ítaca t'hagi enganyat.
Savi com bé t'has fet, amb tanta experiència,
ja hauràs pogut comprendre què volen dir les Ítaques.

Konstandinos Kavafis (1911)

MAPES D'ITINERARIS
CLUB NARINANT.CAT VIATGES

Visiteu el CLUB NARINANT.CAT VIATGES al Facebook i trobareu un espai on compartir informacions i experiències, ofertes, viatges d'última hora, vols i allotjaments barats, escapades, paquets turístics, turisme rural, etc... així com tot allò del món del turisme i els viatges que us pugui interessar... Us hi esperem !!!

Cap Amunt

FÒRUM DE VIATGES

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt