Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES ALS ESTATS UNITS" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

MONUMENT VALLEY

HOTELS als estats units

Aquí teniu les principals ciutats i les millors ofertes d'hotels als Estats Units:

Hotels a Nova York

Hotels a San Francisco

Hotels a Los Angeles

Hotels a Las Vegas

Hotels a Miami Beach

Hotels a Chicago

Hotels a Boston

Hotels a Washington

També podeu trobar centenars d'hotels a través d'aquestes Centrals de Reserves d'hotels arreu dels Estats Units:

Hotel.info

Destinia

Booking
Directe a la pàgina de reserves d'hotels als Estats Units

HRS

Cap Amunt

HOSTALS, MOTELS, APARTAMENTS

Riverhouse
B&B a Jersey, a tocar de Manhattan, a Nova York

Hostelsclub
Albergs, Hostals i alguns motels per tots els EUA

Apartments a Nova York, Miami i Los Angeles

Cap Amunt

GRAN CANÓ DEL COLORADO

LLIBRES

Guia de Nova York
Les millors vistes des de l'Empire State Building o els millors restaurants i botigues de la "Gran Poma" ja es poden descobrir en català gràcies a la nova col·lecció de guies turístiques 'Essencial' que publica l'editorial Cossetània en col·laboració amb l'editorial britànica AAPublishing.

De literatura nordamericana en català hi ha força llibres. Comencem per algunes obres que mostren la visió amb ulls catalans dels Estats Units...

"La seducció americana", Roser Caminals.
Des del coneixement profund que dona la convivència diària, Roser Caminals ens ofereix una visió realista, íntima i sincera de la societat nord-americana actual. Lluny d’un feixuc i canònic llibre d’assaig, La seducció americana es pot llegir com un recull d’impressions viscudes, un relat d’escenes quotidianes americanes, centrat en la gent, les persones: com viuen, com afronten el dia a dia...

"Màster a Manhattan", Eva Domínguez.
Després d'anys de treballar com a periodista de premsa, l'Eva asumeix una nova identitat, la d'estudiant becada, sota la qual viurà els dos anys més trascendentals de la seva vida, a la ciutat de Nova York.

"El mirall americà", Ignasi Aldoma.
És un passeig pels Estats Units d’Amèrica a través de trenta-cinc històries que descobreixen què hi ha darrera de la imatge simplificada i caricaturitzada que impera a la vella Europa. La presència exterior americana genera malentesos i anticossos que no es corresponen amb la riquesa i la dinàmica econòmiques i socials del gran país.

"París, Mèxic i Nova York", Carles Fontserè.
Repàs de l'efervescència cultural de l'exili català a París i Mèxic, i després a Nova York, on va començar com a taxista abans de dedicar-se a la fotografia. Fou en aquesta darrera ciutat on treballà de pintor, escenògraf, fotògraf i on va conèixer la seva companya sentimental Terry Broch.

Continuem amb algunes obres contemporànies (i ja clàssiques) d'autors i autores d'Estats Units...

"Trilogia de Nova York", Paul Auster.
"La ciutat de vidre", "Fantasmes" i "L'habitació tancada", tres novel·les breus de detectius, componen aquesta trilogia. Un home rep l'encàrrec de seguir-ne un altre, de vigilar-lo, de descobrir-ne els secrets...

"Bogeries de Brooklyn", Paul Auster.
Nathan Glass, un home de 60 anys vençut per la vida s’instal·la a Brooklyn i hi troba el seu nebot Tom Wood, abans un noi brillant i ara també en hores baixes. Són dos personatges a la recerca d’una segona oportunitat.

"Revolutionary Road", Richard Yates.
La història de Frank Wheeler i la seva dona April, una parella jove plena de vida i de futur que viu amb els seus dos fills en una caseta idïl·lica en un suburbi de Connecticut, a Nova Anglaterra. Ambientada en l’aparentment feliç però opressiva dècada dels cinquanta, Revolutionary Road és un retrat commovedor d’una família que s’esforça en va per donar un sentit extraordinari a la seva vida.

"Winesburg, Ohio", Sherwood Anderson.
Del llit estant, un escriptor vell mata les hores contemplant tot el que passa sota la finestra de la seva habitació, al carrer principal de Winesburg, tot i que no sembla que hi passi gran cosa, perquè Winesburg no és res més un poblet polsegós de l’Oest americà. Però, és clar, hi ha la gent, principalment grangers i botiguers, i també uns quants metges, un banquer, un vicari presbiterià i una mestra...

"Una història amb bicicleta",Ron McLarty.
Novel·la que narra les peripècies de l’Smithy Ide, un dels antiherois més tendres i magistrals que ha produït la narrativa americana contemporània dels últims anys. Alcohòlic, fumador empedreït i amb més de 130 quilos de pes, l’Smithy rep la fatídica notícia de la mort dels seus pares i comença, sense saber ben bé com, un viatge catàrtic que el durà a travessar els Estats Units.

"Penny, caiguda del cel", Jennifer L. Holm.
A través dels ulls de la Penny, una noia d'onze d'anys de família italoamericana, coneixem aspectes de la història recent dels Estats Units i de com les circumtàncies de la guerra van afectar, a vegades de manera dramàtica, els americans d'origen italià. És una història de famílies: tot allò que les uneix i el que les separa...

"Chicago", Alaa Al Aswani.
Un grup d'egipcis (estudiants i professors, les seves companyes i dones, el seus amics i enemics) enceten, cadascú al seu ritme, una nova vida. Són als Estats Units, i el contrast entre el que són i el que hi troben es dispara... Un relat molt interessant...

I acabem amb algunes de les nostres obres preferides de tots els temps...

"El gran Gatsby", Francis Scott Fitzgerald.
Ningú no coneixia ben bé qui era Gatsby. Alguns deien que havia estat espia dels alemanys durant la guerra del 14; d’altres, que estava emparentat amb una de les famílies reials d’Europa. Però ningú no l’avantatjava en la seva esplèndida hospitalitat. Les festes més meravelloses tenien lloc en la seva superba mansió de Long Island.

"Contes de l’era del jazz", Francis Scott Fitzgerald.
Aquesta antologia, preparada el 1922 i comentada per ell mateix en un imprescindible índex introductori, és una magnífica mostra del seu talent com a narrador i inclou 11 contes –entre ells, els coneguts “El Primer de Maig” i “El diamant que tenia la mida del Ritz”, considerats dues obres mestres del gènere-.

"Si em necessites, truca'm", Raymond Carver.
Relats estremidors d'un dels millors escriptors nord-americans de contes que ens presenten uns personatges, que han begut i han deixat de fer-ho, que han estimat i han deixat de fer-ho, que han viscut intensament i que pràcticament han deixat de fer-ho. Tots ells han arribat a aquella "buidor que és el principi de totes les coses".

"La gran marxa", E. L. Doctorow .
Durant la Guerra de Secessió nord-americana, l’any 1864 el general William Sherman va cremar Atlanta i va fer marxar les seves tropes -seixanta mil homes- cap a l’est, travessant Geòrgia fins al mar, i aleshores amunt cap a les Carolines.

"Esmorzar al Tiffany's", Truman Capote.
La història d'una noia sotisficada i frívola convertida en una entranyable poema d'amor i en un retrat agut de la Nova York dels anys cinquanta. Esmorzar al Tiffany?s conté els moments més divertits i tendres de Truman Capote.

"El vigilant en el camp de sègol", J. D. Salinger.
Els dos llargs dies que Holden Cauldfield, el jove protagonista, passa a Nova York són la seva fugida personal. Fuig del món dels adults, un món que rebutja, intentant protegir la seva infantesa, un territori pur que ja no és el seu. Holden Cauldfield sap que s'està fent gran i que no pot deturar aquest procés natural; es rebel·la i, volent actuar contra l'inevitable pas del temps, el noi opta per un camí incert i de difícil tornada...

"Martin Eden", Jack London.
Situada a San Francisco, aquesta és la història de Martin Eden, un empobrit mariner que persegueix d’una manera obsessiva i agressiva, somnis d’educació i fama literària. Martin Eden és el personatge més vital i original que Jack London va crear mai.

"Trobada a Samarra", John O'Hara.
El desembre de 1930, just abans de Nadal, les festes i els balls se succeeixen al circuit social de Gibbsville, una petita ciutat de Pennsilvània. La música sona fins ben entrada la nit i l'alcohol hi circula lliurement.

"Contes", John Cheever.
En les seves narracions, denses i complexes com novel·les, Cheever ens parla dels americans que viuen als suburbis de Nova Anglaterra o als barris més residencials de Manhattan. La seva mirada capta amb gran riquesa de matisos els problemes matrimonials, les aspiracions d’una classe mitjana que viu per damunt de les seves possibilitats, la solitud dels perdedors, però també la gràcia que reben els que mantenen la fe i l’esperança per damunt de totes les misèries de la vida.

"Dues hores de lucidesa", Noam Chomsky i Denis Robert.
Davant de les fluctuacions, de la successió de notícies falsament neutrals i dels comentaris irreflexius dels mitjans de comunicació, una veu resisteix, solitària i irreductible: la de Noam Chomsky. Des de la guerra del Vietnam, aquest pensador radical denuncia un món organitzat en benefici de les oligarquies financeres.

"Dadahwat. Llegendes índies nord-americanes".
Les llegendes dels indis nord-americans són històries que ens parlen d'harmonia amb la natura, de respecte a la terra, als animals... Una tradició que lluita per perdurar i que ens mostra i ens descobreix grans aprenentatges més enllà del temps i de l'espai...

Diccionari Anglès - Català - Anglès
Diccionari de l'Enciclopèdia

Cap Amunt

ALTRES DESTINACIONS PROPERES
VOLS

Hi ha tres companyies aèries que ens permeten de fer reserves fins als EUA, en vols directes (des de Barcelona) o amb escales (des de València, Alacant, Palma, Maó i Eivissa)

American Airlines
O directament o amb connexions podeu volar a qualsevol ciutat dels Estats Units.

Iberia
Vol directe a Miami des de Barcelona, i a altres destinacions dels Estats Units

Air Europa
Vola a Nova York

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins als EUA amb qualsevol companyia

Destinia Vols Barats

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports dels EUA que ofereixen vols regulars

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Destinia
Ofereix els preus de totes les grans companyies de lloguer de cotxes als Estats Units

Cap Amunt

AGÈNCIES DE VIATGES

Gairebé totes les agències de viatges ofereixen viatges als Estats Units. Aquí us en presentem les que hi tenen informació publicada a la seva web.

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Excellence Tours
Majorista de viatges

Fil per Randa
Circuits culturals i de senderisme, amb guia propi

Ganesha
Fly&Drive a l'oest dels EUA

Itinerari
Viatges en autocar per la costa est

Promoviatges
Viatges en autocar per la costa est

Rumbo66
La Ruta 66 en moto, travessant els Estats Units

XL Viatges
Viatges a mida

Agama
Viatges en grup amb guia d'Agama, Fly&Drive, a la Costa Oest i parcs Nacionals, praderies centrals i Alaska.

Alemany
Viatges en autocar a la costa oest

Banoa
Viatges en grup amb guia de Banoa, a la Costa Oest i a Alaska

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka

Big Sur
Nova York

Cap Amunt

JOSHUA TREE
INFORMACIÓ, NOTÍCIES, RECURSOS

EUA a la Viquipèdia

EUA a l'Enciclopèdia

Consulat dels EUA
A Catalunya, Illes Balears i Andorra.

Oficina de la Generalitat de Catalunya a Nova York
Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units amb l'objectiu de fomentar les relacions bilaterals amb les autoritats del país i coordinar els òrgans i entitats depenents de la Generalitat al territori.

Institut d’Estudis Nord-americans (IEN)
Fundació destinada a promoure l’intercanvi cultural des de Catalunya amb els Estats Units d’Amèrica. La seva activitat principal és l’ensenyament de la llengua i la cultura nord-americanes.

Llibreria Etcètera
Llibreria al Poble Nou de Barcelona especialitzada en llibres d'indis americans i en llibres de cuina.

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
MAPES DEL TEMPS - ORATGE
CANÓ DE BRYCE
PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc.

Escola Oficial d'Idiomes de Lleida
Els idiomes que s'imparteixen en aquesta escola són l'alemany, l'anglès,l' àrab, el català, l'espanyol per a estrangers, el francès i l'italià.

Escola d'Idiomes de la UVicActualment, l'Escola d'Idiomes de la Universitat de Vic ofereix cursos en 7 llengües: anglès, francès, alemany, italià, xinès, àrab i espanyol.

Secció de Filologia Anglesa
Informació i recursos formatius de la Secció de Filologia Anglesa de la Universitat de Barcelona.

L'anglès a Linguamón
Recursos en línia de llengua anglesa.

Guia de conversa universitària català - anglès
Serveis Linguïstics de l'UB

Diccionari en línia
Anglès - Català - Anglès

Casal dels Països Catalans a Califòrnia
Lloc de trobada per als catalanoparlants i els simpatitzants de la cultura dels PPCC que viuen a San Diego, Tijuana i voltants.

Associació de Catalans de l'Àrea de Washington, DC  
La Fundació Paulí Bellet és una entitat creada el 1987 per la colònia catalana del Districte de Colúmbia en honor al pare Paulí Bellet, amb la voluntat de fomentar la cultura catalana als Estats Units.

North-American Catalan Society (Societat Catalana de Nord-Amèrica)
Dedicada al foment i la promoció de l'ensenyament de la llengua i cultura dels Països Catalans a les institucions docents i altres entitats culturals nord-americanes i l'increment de la presència del català en activitats acadèmiques i culturals.

Nocions de mitologia inuit
En els origens del món, tan sols hi havia un home i una dona, sense cap animal. La dona va demanar a Kaila, el déu del cel...

Nocions de mitologia abnaki
Els abnaki són una confederació de tribus ameríndia. Antigament ocuparen la costa litoral de Maine, als EUA i actualment, viuen a les reserves de Welinak i Odanok (Quebec), al llarg del Saint Laurent.

Nocions de mitologia hopi
Els hopi viuen a la frontera entre Arizona i Nou Mèxic, en el riu Little Colorado.

"The melting pot?"
Primer capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina nordamericana.

"The melting pot? 2"
Segon capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina nordamericana.

Cap Amunt

BLOCS DE VIATGES

Aquí trobareu alguns dels blocs sobre viatges i estades als EUA.

La llumenera de Nova York
Un fantàstic web on podeu descobrir les intimitats d'aquesta ciutat: imprescindible...

Nova York és diferent
En Joanot ens escriu des dels Estats Units i ens va relatant l'actualitat.

Cròniques de Philadelphia
A principis de març del 2009 en Roc Armenter ha iniciat el seu bloc Opera et dies des de la ciutat de Philadelphia.

La Gran Travessa
En Javier del Campo ens explica amb tot detall la seva Ruta 66 creuant tot el país (2008).

Cap d'any a Nova York
La Maira, una professora d'Oliana, i deu amics van passar el Nadal i el cap d'any del 2008 a Nova York.

Viatges d'un taxista
Divertides experiències per Nova York, Chicago o les cascades del Niagara a finals del 2008.

Rodamons a USA
La Mireia i l'Ignasi s'autodenominen com a dos ciutadans convencionals amb esperit rodamon (2008).

Rodar pel Món
Resum d'un interessant viatge a la costa est d'aquest país (1999).

Pelagos
El bloc Pelagos ens mostra un molt interessant relat d'un viatge a Hawaii (2008).

La costa oest
L'Eva Martínez Bordons ens relata el seu viatge a EEUU: San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon i Los Angeles (2007).

ViatgeAdictes
Informació molt completa i ruta detallada d'un viatge a l'oest dels EUA i Hawaii a l'agost del 2005

Els Parcs Nacionals
La Glòria, la Sònia i el Dani van viatjar l'any 2004 als Estats Units i a Canadà realitzant una ruta d'increible bellesa: Els tres parcs nacionals de Banff, Jasper i Glacier.

També podeu visitar la secció dels Estats Units de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt