Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A ANTARTIDA" a Google. Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!
|
"Atrapats en el gel", Caroline Alexander.
El mes d'agost de 1914, el famós explorador Ernest Shackleton i una tripulació de vint-i-set homes van embancar-se cap a l'Atlàntic sud amb la intenció de fer el primer viatge a peu per l'Antàrtida.
"Viatge al Pol Sud i al voltant del món", James Cook.
A finals del segle XVIII, el capità James Cook, acompanyat de mariners, científics i artistes, a bord dels vaixcells "Adventure" i "Resolution", va emprendre el viatge per trobar la resposta a un interrogant: el llegendari Continent Austral existeix realment?
"La Tina a l'Antàrtida", Araceli Segarra.
Tina, la protagonista, una nena amb el cabell blau, intentarà arribar al cim més alt de cada continent i en aquest llibre viatja per l'Antàrtida. L'escaladora catalana reconeguda internacionalment Araceli Segarra és l'escriptora i il lustradora d'aquests contes per infants.
A l’inici del segle xx, el pol Sud era el gran desafiament d’exploradors, geògrafs i naturalistes. Era l’Era Heroica dels descobriments, i països i exploradors competien per arribar a l’extrem sud del planeta.
Ernest Shackleton, Roald Amundsen i Robert Falcon Scott són noms d’excepció en les cròniques antàrtiques. “He pensat que preferiries un ase viu, millor que un lleó mort”, li escrivia Ernest Shackleton a la seva dona, quan desistia d’arribar al pol Sud. Era el 9 de gener del 1909, i només li faltaven 97 milles per al seu destí. Era la glòria geogràfica o la vida. Però ell no volia ser un lleó mort enmig del no-res, i va renunciar-hi.
Per saber més podeu consultar aquesta informació:
Expedició Endurance
L'Expedició Imperial Transantàrtica (1914–1917) d'Ernest Shackleton.
L'Antàrtida
Informació general
Huubs
Notícies sobre l'Antàrtida
Livingston a prop
Bloc del laboratori més llunyà de la Universitat Ramon Llull (URL).
Diari Essasi 2008
Bloc de la preparació i de la realització del viatge científic a l'Antàrtida (2007-2008).
Pol Sud Sense Límits
Per primera vegada a la història, un grup de discapacitats van arribar al Pol Sud després d'una travessa de més de 200 quilómetres per l'Antàrtida.
Antàrtida
Recursos de Ciències Socials
Expedició a l'Antàrtida
Científics catalans a l'Antàrtida a l'any 2000.
Projecte ESASSI
La contribució espanyola a la iniciativa internacional SASSI (Synoptic Antarctic Shelf Slope Interactions study) per a l'estudi de la dinàmica marina en les costes antàrtiques.
Què hi fan, els investigadors, a l’Antàrtida?
Reportatge sobre aquest continent gelat que és avui un objectiu de la ciència internacional.
L'empremta de l'home a
l'Antàrtida
Article de Joandomènec Ros, catedràtic de'Ecologia de la UB.