Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES EL SALVADOR" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Destinia patrocina aquesta pàgina: a la seva web hi pots trobar vols, cotxes de lloguer, i altres ofertes de viatges a El Salvador i molts altres països.

No dubteu en consultar la web del nostre patrocinador per preparar el vostre viatge a Àmerica Central i a El Salvador... o allà on vulgueu anar

el "barret blau"
hotelS
Si voleu trobar hotel a les principals ciutats salvadorenques: San Salvador, Santa Ana, San Miguel Suchitoto, San Francisco, les platges de la Costa del Sol, Juayua, etc. no dubteu en consultar la web de:

Destinia

També podeu consultar les millors Centrals de Reserves en català per trobar hotels i allotjament arreu d'El Salvador:

Hotel.info

HRS

I us volem recomanar el nostre allotjament preferit al departament salvadorenc de Morazan, fronterer amb Hondures:

La Posada El Torogoz. Un agradable i còmode allotjament aprop de Jocoatique (en el camí de la Ruta de Paz Lenca, una iniciativa de turisme històric i ecològic al departament de Morazán) no dubteu en contactar amb la Fundació Segundo Montes i gaudir de la posada i del seu restaurant de cuina tradicional.

Cap Amunt

EL NOSTRE LLIBRE RECOMANAT...

"Rebel·lions, bananes i volcans. Política i societat a Amèrica Central" de Salvador Martí.

L’autor ens acosta la història complexa dels països d’Amèrica Central. D’una banda, ens parla dels impactes del colonialisme, de les dictadures, de la necessària revisió del concepte formal de democràcia, de la pobresa, del caos social i polític, de les diferències en els nivells de renda...

D’altra banda, la seva admiració per Amèrica Central ofereix un contrapunt d’encomanadissa passió per Hondures, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua i El Salvador.

i més LLIBRES

"El soroll de la milpa", Varis autors.
Molt interessant !!! Recull d'experiències de treball comunitari a Amèrica Central i en concret, les experiències d'organització de la Comunidad Segundo Montes a Morazan al nord del país. Aquí teniu la edició en pdf que us podeu baixar (d'acord amb l'ong que ha publicat el llibre...)

"El Salvador. Entre la naturalesa i la mà de l’home", Varis autors.
Un anàlisi de la realitat en El Salvador més enllà de la desgràcies naturals. Per aconseguir aquest llibre us podeu posar en contacte amb REDS.

"Segrestats per la guerra", Jon Cortina
Recull en primera persona el testimoni escruixidor de la història de cinc d'aquests infants que van ser separats de les seves famílies per la força durant la guerra i posteriorment donats en adopció o bé tancats en institucions per a orfes.

"La ruta de l'huracà", Care Santos.
Aïda una noia de 13 anys viatja amb el seu pare a El Salvador. Un cop allà, esclata l'huracà Mitch que sacqueja tota Amèrica Central. Aïda viu una aventura que li permet aprendre dels contrastos geogràfics, econòmics i culturals alhora que la fa madurar al descobrir molt la mà de l'ésser humà més enllà de les tragèdies naturals. (literatura juvenil)

"Fàtima Vanessa, jo sóc d'El Salvador", R. Vila i M. Morollón.
El llibre és un recorregut per la vida d'una nena de la cultura d'El Salvador diferent a la nostra, els costums, la família, la llengua, l'escola, l'alimentació, les creences, el lleure,... sense deixar de fer una pinzellada de la geografia i la natura salvadorenca.

"Mitologia de l'Amèrica Central i del Sud: guerrers, déus i esperits", Douglas Gifford.
Llibre il·lustrat sobre els contes i les llegendes de l'Amèrica Central i del Sud adreçat a infants i joves.

També, en la botiga del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí a Barcelona" podeu trobar els catàlegs de les seves exposicions com "Arts del pobles precolombins d'Amèrica Central", "Tresors de la ceràmica precolombina"o "Amèrica precolombina".

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Huacal (Ong de solidaritat amb El Salvador)
Nascuda l'any 1993 treballa, especialment al Departament de Morazán, per donar suport als esforços, els projectes i les il·lusions de la gent i les organitzacions d'aquell país que lluiten per reconstruir el seu futur en pau i amb condicions de dignitat i justícia social.

Red de Solidaridad para la Transformación Social (RedS)
Ong de sensilització i cooperació internacional que treballa amb diferents entitats salvadorenques com el Comitè Nacional de Dones Cooperativistes (CNMC - CONFRAS), Asociación Coordinadora de Comunidades Unidas de Usulután (COMUS), Fundació Maquilishuatl, Fundació Segundo Montes o Pro-Búsqueda.

Pro-Educart
Entitat sense ànim de lucre que treballa amb les comunitats rurals de El Salvador, especialment en el departament del Bajo Lempa.

Associació d'Agermanament Igualada - Nueva Esperanza
Porta a terme un seguit d’activitats com xerrades, exposicions, intercanvis entre joves d’Igualada i de Nueva Esperanza, i treball conjunt amb escoles i instituts.

Comitè Oscar Romero de Barcelona
Els Comitès vam néixer arreu del món a partir del 24 de març de 1980, data de l'assassinat de l'arquebisbe salvadorenc Óscar Romero, per treballar pels pobles i les persones que lluiten per la seva dignitat, la seva cultura i el seu alliberament. Hi ha varis comitès arreu dels Països Catalans.

Cooperacció
Disposa d'una oficina de representació a El Salvador des de la seva creació el 1994 i actualment és el país on més treballa amb contraparts com Las Dignas, Concertación de Mujeres de Suchitoto o ANDRYSAS.

Setem
Ong de cooperació nascuda l'any 1968 que té la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona que cada any camps de solidaritat a El Salvador.

Grup de Solidaritat Jon Cortina
Grup de persones que donem suport a la tasca iniciada per Jon Cortina a través de la cooperació i la solidaritat amb El Salvador.

Tazumal
Entitat de cooperació amb seu a Montcada i Reixac que dóna suport econòmic, humanitari i solidari als països d'Amèrica Central.

Grup Catalunya - Bajo Lempa
Grup de joves sensibilitzats amb la situació passada i actual a El Salvador que desenvolupen el Projecte d’informació, divulgació i sensibilització sobre la història i situació actual de la zona del Bajo Lempa.

Cap Amunt

fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

vols

American Airlines
Vola a Sant Salvador generalment via Miami

Centrals de reserves: podreu reservar el vol fins a El Salvador amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també pots triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports d'El Salvador que ofereixen vols regulars.

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

agències de viatges

Terres Llunyanes
Viatges en grup a El Salvador i en combinació amb Guatemala, Hondures, Costa Rica i Nicaràgua.

Cap Amunt

lloguer de cotxes

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt

blocs de viatges

Cròniques de Mesoamèrica
Bea Cabrero, periodista de Barcelona, treballa com a cooperant de Setem en el projecte d’enfortiment dels petits grups de productors de cafè d’El Salvador (2009).

24 dies a El Salvador
Carme Herrero ens fa una primera aproximació a la realitat actual d'aquest país, la seva gent, les ong's que treballen en la cooperació i a d'altres aspectes socials i econòmics (2008).

Estada Solidària a El SalvadorLa memòria de l'estada de l'Eva Bellart i les seves companyes de viatge -Natàlia Isla i Clara Subirats- a l'estiu de 2007 comença amb tota una invitació a l'acció...

Platicant per terres càlides
Diari del viatge a la Comunidad Segundo Montes en el departament de Morazán, de quatre mestres i educadores, vinculades als municipis de Porreres i de Pineda (1998).

També podeu visitar la secció d'El Salvador de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

"La poesia es como el pan"

Yo como tú
amo el amor,
la vida,
el dulce encanto de las cosas,
el paisaje celeste de los días de enero.

También mi sangre bulle
y río por los ojos
que han conocido el brote de las lágrimas.

Creo que el mundo es bello,
que la poesía es como el pan,
de todos.

Y que mis venas no terminan en mí,
sino en la sangre unánime
de los que luchan por la vida,
el amor,
las cosas,
el paisaje y el pan,
la poesía de todos.

Roque Dalton

INFORMACIons i RECURSOS

El Salvador a Viquipèdia

El Salvador a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "El Salvador".

San Salvador a Viquipèdia

Santa Ana a Viquipèdia

Una mica d'història d'El Salvador al segle XX
Breu dossier sobre la història d'aquest país durant el segle XX.

La Ruta de Paz Lenca
Una iniciativa de turisme històric i ecològic que s’estén per la serra de Nahuaterique entre El Salvador i Hondures.

Cap Amunt

morazan
PER SABER MÉS DEl salvador

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Observatori Solidaritat (UB)
Centre dedicat als conflictes i els Drets Humans.

Casal Llatinoamericà de Catalunya (FEDELATINA)
Punt de trobada a Barcelona de la comunitat llatina catalana.

Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí a Barcelona
En el conjunt de la col·lecció es manifesten la majoria d'estils de les cultures prehispàniques procedents de Mesoamèrica, Amèrica Central, Amèrica andina i Amazònia.

Centre d'Estudis Precolombins
Associació cultural formada per un grup de persones interessades en la docència, investigació i difusió sobre el món precolombí.

Cultures de Mesoamèrica
Informació detallada que es pot trobar al web dels Amics del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí: El terme Mesoamèrica fou encunyat per Paul Kirchhoff a finals de la dècada de 1960 i fa referència a un espai en què, durant 3000 anys, es van desenvolupar una sèrie de societats amb trets culturals comuns.

Màster d'Estudis Llatinoamericans
Màster coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) que té com a objectiu el coneixement avançat en la història, antropologia, economia, política, llengua i literatura de les societats llatinoamericanes.

Dossier "Els maies"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica i cultural i sobre la seva cosmologia.

El Salvador: una oportunitat a la vida
Activitat de sensibilització sobre la memòria històrica amb la recuperació d'un episodi desconegut de la història recent d'El Salvador que posa de manifest que l'opció per la pau és sempre possible.

Llegendes de El Salvador
Recull d'algunes llegendes i tradicions d'aquest país a càrrec de l'entitat Pro-Educart.

Cap Amunt

MUSEU DE LA REVOLUCIÓ A PERQUIN