Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A CUBA" a Google. Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!
GuiaNupcial.cat és un punt de trobada de totes aquelles persones que estan preprant qualsevol aspecte de la seva boda i la comunitat més gran de Nuvis de Catalunya, present a la xarxa des de l’any 1998. No dubteu en consultar la seva web si voleu organitzar la vostra boda i esteu cercant informació o suport per saber més de les tendències de moda nupcial, de la seva planificació, del convit o la cerimònia, de restaurants o hotels i especialment, si esteu organitzant el vostre viatge de lluna de mel. |
Aquí teniu les Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu de Cuba:
"Guia de viatge: Cuba", Beate Schümann.
Cuba és una terra somiada. Colom va travessar l'Atlàntic cap a l'oest perquè esperava trobar-hi l'Índia, una fabulosa terra plena d'or i de meravelles.
"Living l’Havana", Ferran Torrent.
Divertit i il·lustratiu recorregut per un dels indrets que més han alimentat l’imaginari col·lectiu i que més han fascinat aquells que hi han anat... o que hi voldrien anar: l’Havana, a Cuba.
Des dels hotels i restaurants més emblemàtics als locals més concorreguts, des dels costums sexuals més habituals a la realitat social més punyent, des dels petits plaers com els havans a la gastronomia més exquisida...
"Tot Cuba a bicicleta", Gabriel Pernau.
A la tardor de 1998 Gabriel Pernau va decidir creuar Cuba en bicicleta de punta a punta. Fugint dels destins més trillats i sumergint-se en la vida quotidiana de l’interior de l’illa durant 2.000 km de descobertes i experiències.
"Havanera", Francesc Bodi.
Obra guardonada amb el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa 2005: Josep Martí arriba a Cuba poc abans de la guerra de la Independència, just quan la perla del Carib està a punt d’encetar el període més apassionant de la seva història. Allà descobrirà un món absolutament desconegut, sensual, un gresol on es barregen un bon grapat de cultures.
"La guerra de Cuba", Carles Llorens i Claudia Pujol.
La guerra de Cuba
fou la culminació d'un procés que s'havia anat gestant durant tot el segle XIX, en el qual molts catalans tingueren un protagonisme marcadíssim: el malestar dels esclaus en les plantacions sucreres, les convulsions politicomilitars...
"Gust de mostassa", Isidre Bravo.
Vint bellíssims relats en què viatgem per la Xina, Guatemala, Nepal, el Marroc, Vietnam, Filipines, Tailàndia, Colòmbia, Cuba i la Barcelona turística. En part amb base viscuda i en part inventada, aquestes narracions sempre ens presenten la relació entre dos homes, normalment un adult i un noi (excepte en dues ocasions, en les quals es tracta de dos joves).
"Estampes de Cuba", Teresa Costa-Gramunt
Mirades poètiques sobre la Cuba oculta, la que prové de la negritud, la que respon a les entranyes màgiques de la seva població…
"L'ànima de la vall", Lluís Cerarols.
El quadern escrit per un soldat a la Guerra de Cuba ens recupera la vida d’una vall isolada de la Catalunya interior a finals del segle xix. La pretensió de l’autor del quadern és encomanar una missió íntima a qui sigui capaç de llegir-lo i se’n deixi convèncer, davant la possibilitat que no pugui retornar de Cuba. En Julio serà qui entomarà aquesta missió.
"Història de Cuba al segle XX", Xavier Deulonder.
Una síntesi divulgativa de la història de l'illa caribenya des de la independència de la colònia a finals del segle XIX i fins avui, a través de la intervenció dels Estats Units, la I República i la dictadura de Machado, el període revolucionari dels anys trenta, la II República i la dictadura de Fulgencio Batista (1952-1959), la Revolució del 1959, Fidel Castro i l'arribada del comunisme.
"La saga cubana de los Samà (1794-1933)", Maria Dolores Pérez.
Recerca exhaustiva sobre la família catalana Samà –originària de Vilanova i la Geltrú– que a partir de les seves activitats a l'altre costat de l'Atlàntic va consolidar-se durant el segle XVIII com una de les nissagues amb més fortuna i renom.
Entre el final del segle XIX i a principis del segle XX, la riquesa i el capital de la nissaga dels Samà es va traslladar fins a Catalunya. De fet, a Cambrils es compta amb l'emblemàtic recinte del Parc Samà o a Sant Boi de Llobregat també existeix dins del Parc Marianao, un palau que recorda la residència d'estiu de Salvador Samà Martí, marquès de Marianao.
"Heretaràs la terra", Toni Cucarella.
Aquesta és la veritable i contrastada biografia de Vicent Morell, àlies Cento el Nàufrag, un home sense decisió. Malgrat el sobrenom, no va naufragar en cap oceà d'aigües turbulentes: el donaren per mort mentre segava arròs al delta de l'Ebre. Tot i amb això, va travessar l'Atlàntic, i a Cuba va convertir en un fèrtil edèn l'hort moribund d'un convent, on va conèixer sor Juana Inés de la Cruz, i tots dos s'estimaren i pecaren i foren expulsats del paradís.
"Passatges a Amèrica. La vida desmesurada de cinc catalans a ultramar", Héctor Oliva.
A mig camí entre la biografia i el llibre de viatges, aquesta obra ens descobreix, de forma amena i ben documentada, les vides de cinc catalans: Facundo Bacardí, Fèlix Cardona, Manuel Amat, Pepe Figueres i Ramon Mercader.
"Terra ferma", Matilde Asensi.
Res no podia fer sospitar a Catalina Solís quan es va embarcar a la flota espanyola de Los Galeones amb destinació al Carib que a l'altra banda de l'oceà trobaria un Nou Món farcit de perills i desafiaments. Després d'escapar d'un abordatge pirata i de sobreviure en una illa deserta durant dos anys, començarà una nova vida amb el nom de Martín Nevares.
"Cap al cel obert", Carme Riera.
Segona meitat del segle XIX. Gabriel i Miquel, els dissoluts germans de can Fortalesa (una rica família de mallorquins instal.lats a l'Havana) es juguen el seu futur a latzar, davant de notari. No saben, ni volen pensar, que la seva juguesca implica també el futur de les seves parentes Isabel i Maria Fortesa. Però un viatge llarg i ple de perills determinarà el futur de Maria Fortesa, que arribarà a Cuba sense més companyia que la seva sensibilitat i el seu instint.
"La Globalització neoliberal, i els reptes de l'esquerra al segle XXI",
Fidel Castro.
Un dels personatges cabdals de la història del segle XX analitza aquesta etapa crucial per al futur dels pobles i de les civilitzacions, i realitza una crítica demolidora - i lúcida- de la naturalesa del sistema neoliberal.
"És possible construir el socialisme a Cuba?", Darío Machado.
La revolució cubana ha estat un referent per a bona part de l’esquerra durant gairebé mig segle.
"Dissidents", Carles Llorens.
Han passat gairebé cinc dècades des que Fidel Castro es va fer amb el poder a Cuba i malgrat l’edat i les crisis de salut del dictador no sembla pas que el canvi democràtic a l’illa sigui imminent. Tot i això, els darrers anys s’ha anat desenvolupant una xarxa opositora plural, tant a l’interior com a l’exili.
“Castracions. Cinquanta anys de revolució cubana”, Teresa Amat.
Cinquanta anys després de la revolució castrista, Cuba segueix governada pel mateix nucli que va foragitar, amb consignes de llibertat i proclames revolucionàries, el dictador Fulgencio Batista.
"El cosí de Cuba", Mariona Masferrer.
I tot per culpa dinternet! Guillem ha rebut un correu electrònic de Cuba on viu un noi duns tretze anys que diu que és cosí sei. Serà cert? Com que en poc temps en Guillem ha passat de tenir unes notes catastròfiques a treure uns resultats impressiona...
"L'aiguamoll dels cocodrils", Margarita Aritzeta.
En Bac, la Sofia i en Miquel van a Cuba de vacances i creuen que els aiguamolls poden ser paratges idíl·lics, i els cocodrils animals pacífics. Però la curiositat dels nois i de la noia fa que el viatge no sigui ben bé allò que havien previst abans d'anar-hi.
"Havaneres", Genis Sinca.
Les nits d'estiu, el gust del rom cremat, la salabror del mar, cançons de nostàlgia i d'amor... Amb unes imatges evocadores, aquest llibre ens presenta el recull de les millors havaneres de la nostra terra i ens descobreix els orígens, els compositors i els grups d'aquest cant català tan popular.
Companyies aèries
Air Europa
Vola a L'Havana
Amb aquestes Centrals de Reserves en català podreu reservar el vol fins a Cuba amb qualsevol companyia aèria:
Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també pots triar combinacions de vols entre dues ciutats.
Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:
Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports cubans que ofereixen vols regulars: L'Havana, Santiago, Camagüey, Cienfuegos, Santa Clara, etc.
Club Català de Viatges
Viatges en grup, amb guia en català
Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances
Ganesha
Rutes d'aventura
Viatges Independents
La web en català de Trekking y Aventura
Big Sur
Viatges en privat
Huubs
Notícies a partir de la paraula "Cuba".
Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Cuba".
Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí a Barcelona
En el conjunt de la col·lecció es manifesten la majoria d'estils de les cultures prehispàniques procedents de Mesoamèrica, Amèrica Central, Amèrica andina i Amazònia.
Cultures del Carib
Informació detallada que es pot trobar al web dels Amics del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí:El primer contacte entre els conqueridors espanyols i la població americana va tenir lloc a les Antilles. Les illes estaven poblades per grups que procedien del continent. Entre aquests grups, van destacar els Arauac i els Carib.
Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.
Casa Balear a Cuba
Associació que reuneix als emigrants i els seus descendents i organitza activitats culturals a l'Havana.
Casal Llatinoamericà de Catalunya (FEDELATINA)
Punt de trobada de la comunitat llatina catalana i els seus representants, i un lloc des del qual projectar i realitzar les actuacions de diferents àrees d'assistència i servei per als membres del seu col·lectiu.
Màster d'Estudis Llatinoamericans
Màster coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) que té com a objectiu el coneixement avançat en la història, antropologia, economia, política, llengua i literatura de les societats llatinoamericanes.
"Dolç espai de memòria"
Primer capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina cubana.
"Dolç espai de memòria 2"
Segon capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina cubana.
El temps a Cuba
Mapes del temps de Repsol.
3cat24
El dia d'avui i els propers dies.
Records de l'Havana
El bloc Pelagos ens mostra un interessant relat d'uns dies a l'Havana (2007).
Brigades a Cuba
Jagüey Grande, població agrícola de la província de Matanzas, acull cada estiu la Brigada "Venceremos" (2007).
Submarinisme a Cuba
En Josep Maria Dacosta del Club GEAS de Figueres a l'Empordà ens presenta el relat d'un viatge dels membres d'aquest club a Cuba (1997).
També podeu visitar la secció de Cuba de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.
Hi ha diverses organitzacions no governamentals que realitzen projectes de cooperació internacional, camps de treball o rutes solidàries a Cuba, només esmenten algunes:
Mollet amb Cuba
Col·lectiu de solidaritat amb la revolució cubana que organitza sessions de cinema, xerrades, campanyes, etc.
Brigada Rafael Alberti de Solidaritat amb Cuba
Brigada dels Joves Comunistes que organitzen activitats de sensibilitzación i suport a la revolució cubana.
Brigada Catalana Venceremos
Organització internacionalista que treballa en la defensa i difusió del procés revolucionari encetat el 1959 de la mà del Che, de Camilo, de Fidel i de tot el poble cubà.
Associació Catalana per la Pau
Ong compromesa en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta.
Setem
Ong de cooperació nascuda l'any 1968 que té la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.
Intermón-Oxfam
Comerç just: La seu es troba a Barcelona i València i disposa de comitès a Alacant, Andorra, Badalona, Castelló, Gandia, Girona, Lleida, Mataró, Palma, Sabadell, Sant Cugat, Tarragona, Reus, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.