Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A EGIPTE" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Esteu pensant en fer un viatge a Egipte, descobrir nous camins on trobar els seus secrets encara amagats o us interessa saber més sobre aquest país ... llavors heu de visitar i contactar amb en David Rull, egiptòleg i escriptor, es dedica des de fa prop de deu anys a assessorar, organitzar i guiar viatges i expedicions a Egipte.

Des de Narinant.cat us volem encoratjar a gaudir d'una estada inolvidable gràcies a en David i aprofitem per també informar-vos de les seves grans travesses arreu del nord d’Àfrica i del Sàhara.

ESFINX DE GIZA
HOTELS

Aquí teniu les principals ciutats i les millors ofertes d'hotels a Egipte:

Hotels a El Caire

Hotels a Luxor

Hotels a Alexandria

Hotels a Giza

Hotels a Hurghada

També us convidem a gaudir d'un petit secret, el llistat d'allotjaments amb encant del nord d'Àfrica que podeu trobar al bloc d'en David Rull: Camins de sorra i vent.

I aquí teniu les Centrals de Reserves en català que us permeten trobar les millors ofertes hoteleres en més de 50 poblacions d'arreu d'Egipte:

Booking

Hotel.info

HRS

Cap Amunt

APARTAMENTS
Only Apartments
Apartaments a Alexandria i El Caire.

Cap Amunt

LLIBRES

"Marroc i Egipte. Cròniques de l’Anaconda", Jaume Mestres.
L'autor, català errant, reconegut gràcies a les seves cròniques setmanals al programa de ràdio Els viatgers de la Gran Anaconda, recull en aquest nou llibre les seves impressions de bon viatger sobre dos països del nord d’Àfrica: el Marroc i Egipte. Indrets i racons perduts des de l’Atles al Sinaí, oasis esplendents i poblacions que semblen aturades en el món medieval.

"Viatges d’Alí Bei", Domènec Badia i Leblich.
La fascinació pel món àrab i l’Islam fa que Domènec Badia ens porti al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia.

"Una Mirada catalana a l'Àfrica: viatgers i viatgeres dels segles XIX i XX (1859-1936)", M. D. Garcia Ramon, Joan Nogué i Perla Zusman.
Un repàs a les representacions dels llocs de l’Àfrica —des del Marroc fins al Senegal, passant per Egipte— construïdes per viatgers vinculats a societats geogràfiques, militars, comercials o t d’aventura.

"Els viatges", Ibn Batuta.
Té 21 anys quan decideix pelegrinar a la Meca i es relacionarà amb reis poderosos i soldans. Exerceix de pelegrí, jurista, cortesà, místic, vagabund, diplomàtic i explorador i al seu país se'l coneix com el Príncep dels Viatges. Són vint-i-nou anys, 44 països i 117.000 quilòmetres de dades històriques, geogràfiques, folklòriques i etnogràfiques, de costums llunyans, successos meravellosos i esdeveniments heroics...

"L’edifici Iaqubian", Alaa Al Aswani.
Amb un esguard tendre i afectuós, l’autor descriu amb naturalitat els afanys, les riqueses i les misèries, conformen la societat egípcia. Així, l’homosexualitat, la hipocresia religiosa, la corrupció, el fonamentalisme, l’abús de poder i l’esclavitud sexual de la dona davant el patró són narrats sense prejutjar però sense pietat.

"Viatge a Terra Santa, Egipte i Turquia", Diego Joaquín Ballester.
L'any 1857, l'autor inicia un viatge a Itàlia, Egipte, Jerusalem, Turquia i Grècia que duraria sis mesos.

"Les croades vistes pels àrabs", Amin Maalouf.
L’escriptor libanès en llengua francesa Amin Maalouf va publicar l’any 1983 un excel·lent assaig històric sobre les escomeses croades dels segles XI, XII i XIII a Anatòlia, Síria, Palestina i Egipte. Una obra estrictament fonamentada en el testimoni dels cronistes àrabs de l'època, un llibre "de l'altra banda", un esplèndid relat, viu, ple de detalls, records, tradicions i, també, de les limitacions i les contradiccions de l'antiga civilització àrab, desconegudes i menyspreades pels seus atacants.

"Faros i Farelló. Una evocació d'Alexandria", Edward Morgan Forster.
El realt de tres anys plens de la riquesa dels contrastos i el dinamismed'Alexandria.

"Akhenaton, el rei heretge", Naguib Mahfuz.
Durant un viatge pel Nil, el jove Mirimon descobrirà la ciutat de l’Heretge, una població abandonada.

"Per terres d'Al.là", Gabriel Pernau.
D’Algesires a Istanbul, aquest viatger va recórrer durant dos mesos ( un dels quals va coincidir plenament amb el Ramadà) amb bicicleta o transport públic els racons més recòndits de la Mediterrània: Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Jordània, Israel, Síria, El Líban i Turquia.

"El carreró dels miracles", Naguib Mahfuz.
El carreró es diu Midaq. Som al cor del Caire. El Cafè de Kirsha reuneix els homes que prenen te mentre al carrer se sent l'olor de la història d'Egipte. Com la resta de les obres del Nobel egipci la seva lectura és un plaer pels sentits...

"La maledicció de Ra", Naguib Mahfuz.
En l’esplendor del seu poder, el faraó Kheops ordena la construcció d’un monument funerari que deixarà meravellat el món: la gran piràmide. Tanmateix, l’amenaça dels déus plana sobre la família reial. Un mag anuncia que el successor de Keops no pertanyerà a la seua dinastia, sinó que serà el nounat fill del gran sacerdot de Ra. Decidit a canviar el destí, Keops ordena la mort de la criatura...

"Radubis. Una cortesana en l'Egipte dels faraons", Naguib Mahfuz.
El cor de Radubis, la cortesana més bella i astuta d'Egipte, roman fred tot i les atencions d'un nombrós grup de pretendents.

"La batalla de Tebes", Naguib Mahfuz.
Quan el missatger d’Apopis, rei dels hicsos, arriba a Tebes carregat d’arrogància, Seqenenre, governador dels egipcis, augura notícies nefastes. Una novel·la històrica situada a l'antic Egipte, amb exilis tràgics, guerres, revoltes i venjança, però també amb amors impossibles entre personatges de bàndols oposats.

"El lladre i els gossos", Naguib Mahfuz.
Un home que acaba d'eixir de la presó intenta refer la seua vida, però no tot resulta tan fàcil com ell esperava...

"L'egiptòleg", A. Phillips.
Quan als anys vint Howard Carter descobreix la tomba de Tutankamon, l'egiptòleg Ralph Trilipush es juga la reputació professional. Aquesta obra va estar durant mesos a les llistes dels llibres més venuts de dotze mitjans de comunicació d'Estat Units, no sols de premsa escrita, sinó de llibreries com Borders o Barnes & Noble, i s'ha convertit en un best-seller internacional.

"El barquer dels déus", Josep Montserrat Torrents.
L’acció d’aquesta novel·la transcorre sobre les aigües del Nil.

"La pedra de llum I. Nefer el Silenciós", Christian Jacq.
En una vila oblidadaun grapat d'homes guarden alguns dels secrets més preuats dels faraons. I el més fabulós de tots es la Pedra de Llum... Primer llibre d'aquesta saga que continua amb "II. La dona prudent", "III. Paneb l'ardent" i "IV. L'indret de la veritat".

"La reina Llibertat. L'imperi de les tenebres", Christian Jacq.
Egipte ja només és l’ombra de si mateixa, un exércite de bárbars vinguts de l'Asia, enfilats dalt d'uns carros enganzats a uns cavalls (els egipcis no n'havien vist mai!) s'ha desfermat damunt l'Imperi. Se'ls anomena hikses, els caps dels països estrangers, i han reduït la terra dels faraons a l'esclavatge... Inici de la trilogia que segueix amb "La reina Llibertat. L'espasa flamejant" i "La reina Llibertat. La guerra de les corones".

"El mestre de Keops", Albert Salvadó.
Sebekhotep, un dels personatges més savis de l’antic Egipte, deia que tot està escrit a les estrelles.

"La gran concubina d'Amón", Albert Salvadó.
Som cap a l’any 1100 A.C. Governa Ramsés XI, els camins són insegurs, els comerciants estan espantats, la nació es trenca…

"Breu història de l'Islam", Karen Amstrong.
L'autora ens explica d’una manera imparcial els fets centrals de la història d’aquesta religió –des de la divisió entre musulmans i xiites i sunnites als orígens de l’islam revolucionari, passant per l’expansió per la Mediterrània i Àsia o l’efecte devastador de les croades- i analitza els reptes que cal afrontar avui dia. Un assaig essencial, exhaustiu i rigorós, bàsic per a comprendre l’actualitat. 

"Obertura a l'Islam", Dolors Bramon.
Assaig d'introducció al coneixement de l'Islam, tant pel que fa a la religió com a la cultura.

"Crònica d'una guerra d'Orient", Gilles Kepel.
Kepel ens guia pels països àrabs, al llarg d'un viatge que el porta d'Egipte a Síria, del Líban a Qatar i els Emirats Àrabs, i fa una crònica de les converses que manté amb la gent del carrer i no s'apunta a les alarmes fatalistes amb què ens bombardegen cada dia els nostres telenotícies, sinó que sosté una tesi més aviat contrària...

Cap Amunt

BLOCS DE VIATGES

A Egipte amb nens
Relat de la parella autora de Tips de Viatges dedicat a la seva ruta per Egipte a finals de juny del 2010.

Camins de sorra i vent
En David Rull, egiptòleg i escriptor, es dedica des de fa prop de deu anys a assessorar, organitzar i guiar viatges i expedicions a Egipte, al nord d’Àfrica i al Sàhara. Imprescindible... (2009).

Cap d'any a Egipte
En Toni i la Yolanda de Viatgeaddictes han estat visitant tant alguns llocs que ja coneixein com d'altres indrets no tan clàssics de l'antic Egipte (2008).

Nadal a les piràmides
L'Eva i l'Uri ens comenten amb bon humor la seva ruta per El Caire, Luxor, Karnak o el Sinaí (2008).

Estada a El Caire
En Maiol Sanaüja d'Arenys de Mar ha estat durant els mesos de juliol i agost de l'any 2008 vivint a El Caire.

Egipte: Lo riu és vida
Viatge d'en Salvador Sorrosal al febrer de l'any 2008 que ens anima al descobriment d'aquest país milenari.

Una setmana a Egipte
L'Eva Martínez Bordons ens relata la seva visita a El Caire, Luxor, Abydos, Dendera o la Vall dels Reis (2008).

Coses d'Egipte
El relat del viatge de deu dies d'en Noè Rivas per Egipte a l'agost de l'any 2007.

L'ascens al Sinaí
El bloc Pelagos ens mostra un interessant relat d'aquest ascens (2007).

Viatge a Egipte
Relats i imatges d'una experiència viatgera durant el setembre de l'any 2007.

Obert per vacances
Ruta per l'Orient Mitjà -Israel, Síria i Egipte- plena de bones informacions i enllaços (2007).

Alexandria, una ciutat oberta
El bloc Pelagos ens mostra un interessant article sobre la ciutat (2007).

Creuer per la Mediterrània
Quinze dies visitant les ciutats d'Esmirna, Alexandria, Rhodes, Limasol, Atenes o Katakolon (2006).

Obert per vacances
Ruta per Etiòpia i la Peninsula del Sinaí, plena de comentaris, recomanacions, útils informacions i bons enllaços (2002).

També podeu visitar la secció d'Egipte de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

VOLS

Amb aquestes Centrals de Reserves en català podreu reservar el vol fins a Egipte amb qualsevol companyia aèria:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també pots triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Fly Low Cost

Vols Barats

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports egipcis que ofereixen vols regulars

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-LLoguerdecotxes
A les principals destinacions d'Egipte.

Europcar 4 EasyJet
Àmplia xarxa d'oficines per Egipte

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt

TEMPLE DE LUXOR
AGÈNCIES DE VIATGES

Arqueonet
Especialistes en viatges i sortides culturals i familiars ens proposen "Egipte, un país a descobrir".

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Ganesha
Viatges en grup

Promoviatges
Viatges amb guia acompanyant

Terres Llunyanes
Viatges a partir de 2 persones, amb guia local, trekkings

XL Viatges
Viatges a mida

Agama
Els viatges de'n David Rull

Banoa
Viatges en grup i trekkings

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka

Big Sur
Viatges en privat

Cap Amunt

INFORMACIONS, RECURSOS I ACTUALITAT

Egipte a Viquipèdia

Egipte a l'Enciclopèdia

Biblioviatge a Egipte
La Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú té una secció dedicada a presentar informació bàsica sobre Egipte acompanyada amb un munt d'altres recursos per preparar i gaudir del viatge: llibres, música, cinema, etc.

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Egipte".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Egipte".

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed)
Centre de reflexió, diàleg i debat entre les societats mediterrànies.

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Amics de la Unesco
Organitza conferències i seminaris sobre el Món Àrab i el nord d'Àfrica.

Institut d'Estudis del Pròxim Orient Antic de l'UAB
Formació es les tres grans àrees dels estudis orientals antics: l'Egiptologia, l'Assiriologia i la Indoeuropeística oriental.

Estudis Àrabs
Grau en Filologia Àrab que ofereix l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona.

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc.

Escola de Postgrau
Cursos en Cultura i Humanitats de la Universitat Autonòma de Barcelona amb especialitat en civilització i llengua Egípcia.

Societat Catalana d’Egiptologia
Associació cultural dedicada a l’estudi i divulgació de l’Antic Egipte, que ofereix diferents activitats, des de conferències, cursos o edició de llibres a excavacions i viatges a Egipte.

Museu Egipci de Barcelona
Col.lecció monogràfica de l’antic Egipte formada per unes mil peces que permet una aproximació a la vida i els costums d’una de les civilitzacions de l’antiga civilització egípcia.

Àrab en línia
Materials d'autoaprenentatge de l'àrab en línia de LUGA, grup d'innovació docent de l'UB.

L'àrab a LinguaMón
Informació i recursos en línia de la llengua àrab.

Guia de conversa universitària català - àrab
Serveis Linguïstics de l'UB.

Diccionari infantil il.lustrat Català- Àrab

Mapa de les llengües de la Mediterrània
Dossier didàctic realitzat en el marc de l'exposició "La mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània".

"El sol protector"
Capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina egípcia.

Cap Amunt

ALEXANDRIA
UN CONTE EGIPCI...

La llegenda d'Isis i Osiris
Un clàssic dels contes i tradicions d'aquesta nació mil·lenària.

Cap Amunt

FÒRUM DE VIATGES

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge us animem a visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

l'oratge: mapes del temps
temple de kom ombo كوم أمبو
MAPES D'ITINERARIS
CLUB NARINANT.CAT VIATGES

Visiteu el CLUB NARINANT.CAT VIATGES al Facebook i trobareu un espai on compartir informacions i experiències, ofertes, viatges d'última hora, vols i allotjaments barats, escapades, paquets turístics, turisme rural, etc... així com tot allò del món del turisme i els viatges que us pugui interessar... Us hi esperem !!!