Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A TURQUIA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

UN MAR D'HISTÒRIA
CENTRALS DE RESERVES - HOTELS

Aquí teniu les principals ciutats i les millors ofertes d'hotels de Turquia:

Hotels a Istanbul

Hotels a Göreme

Hotels a Ankara

Hotels a Izmir

Hotels a Pamukkale

I per trobar qualsevol hotel arreu de Turquia aquí hi han les millors Centrals de Reserves en català:

Booking

Hotel.info

HRS

Destinia

Cap Amunt

LLIBRES

"Istanbul", Orhan Pamuk.
Aquesta obra barreja la memòria personal de la seva ciutat amb la història, la cultura i les tradicions d’un dels indrets més fascinants del món, a mig camí entre Europa i Àsia. De ben segur, cal haver llegit aquest llibre abans de descobrir la màgia d'aquesta ciutat !!!

"El castell blanc", Orhan Pamuk.
La vida d’un jove italià, culte i apassionat, es veu truncada per sempre quan és capturat pels pirates en algun punt entre Venècia i Nàpols i venut com a esclau al mercat d’Istanbul. Si us agrada la narrativa històrica és una de les obres que és imprescindible !!!

"Per terres d'Al.là", Gabriel Pernau.
D’Algesires a Istanbul, aquest viatger va recórrer durant dos mesos ( un dels quals va coincidir plenament amb el Ramadà) amb bicicleta o transport públic els racons més recòndits de la Mediterrània: Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Jordània, Israel, Síria, El Líban i Turquia.

"Guia de viatge: Istanbul", Renate Steigemann.
Avui, en aquesta ciutat es fon el que és oriental amb la imatge d'una gran ciutat occidental, cansada i plena a vessar, superpoblada: edificis bizantins i otomans...

"Empremtes de Xahrazad. Un viatge a través d’Àsia", Antoni Torreño.
Crònica d’un viatger respectuós amb els pobles que l’acullen: Turquia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirguizistan i la Xina.

"Aziyadé", Pierre Loti.
Aziyadé, odalisca d’un harem de Salònica, serà l’idil·li d’un oficial de la marina anglesa que entra al servei dels turcs el 1876. Envoltats en l’atmosfera de misteri, de perfums i de perills d’Orient, els amants es troben i retroben a Salònica i Constantinoble, on arriba l’oficial per complir servei.

"A la Xina en bicicleta", Gabriel Pernau.
Aquesta és la crònica d’un viatge gairebé increïble: 4 mesos, 7.145 quilòmetres, 8 països, en bicicleta per l’antiga Ruta de la Seda: “Viatjar és, per definició, una sortida cap a l’exterior. Però, pel que vaig veient, és també un recorregut interior que et porta a trobar-te a tu mateix i a valorar el que tens..."

"Deu viatges al cor del món", Santiago Riera.
L'autor, un enamorat d'Europa, ens explica els seus viatges per les grans places europees. Deu són les que ha triat en aquesta ocasió, des de la plaça Roja de Moscou fins a la plaça Taskim d'Istambul.

"La ruta dels almogàvers. Un viatge a Grècia i Turquia", Francesc Puigpelat.
El 2011 es compleixen 700 anys de la conquesta d’Atenes pels almogàvers. Aquest llibre és el complement ideal per al viatger que vulgui anar més enllà de la descoberta turística actual –molt atractiva, és veritat– i que vulgui aprofitar per entrar en una parcel·la de la nostra història tan apassionant com mal coneguda.

"Viatge a Terra Santa, Egipte i Turquia", Diego Joaquín Ballester.
L'any 1857, l'autor inicia un viatge a Itàlia, Egipte, Jerusalem, Turquia i Grècia que duraria sis mesos. Ballester n'escriu un dietari que ha restat inèdit fins ara.

"Les croades vistes pels àrabs", Amin Maalouf.
L’escriptor libanès en llengua francesa Amin Maalouf va publicar l’any 1983 un excel·lent assaig històric sobre les escomeses croades dels segles XI, XII i XIII a Anatòlia, Síria, Palestina i Egipte. Una obra estrictament fonamentada en el testimoni dels cronistes àrabs de l'època...

"Quadern d'Istanbul", Jean Serra.
Aquesta obra és, en aparença, un recull de notes de dietari escrites durant una estada d'onze dies a la històrica ciutat turca, però...

"Em dic Vermell", Orhan Pamuk.
Viatgem fins al segle XVI, una època d’esplendor i decadència de l’Imperi Turc. El sultà vol quedar immortalitzat en un retrat, però la llei islàmica ho prohibeix. Tanmateix... Aquesta és l'obra que va suposar la consagració definitiva del Premi Nobel de Literatura Orhan Pamuk com un dels escriptors més interessants i renovadors de l'actualitat.

"Altre colors", Orhan Pamuk.
Recull de diferents escrits del Nobel turc i, per tant, és una magnífica oportunitat per acostar-se a l'univers d'aquest autor de reconegut prestigi.

"La nova vida", Orhan Pamuk.
Una història d'amor i una crítica a la societat consumista occidental, que desprecia els valors de la cultura oriental que tants anys d'història conté.

"La bastarda d'Istanbul", Elif Shafak.
Es tracta de la novel.la que ha sacsejat Turquia i ha portat l'autora a judici per "insultar el poble turc". Shafak s'enfronta al passat violent del país en una història a cavall entre Turquia i EUA.

"El falcó", Yasar Kemal.
Memed, nascut en un poblet enmig de la pobresa i la injustícia, pateix la tirania dels agàs (cacics). Passen el anys i Memed va nodrint un desig de revenja i de justícia.

"L’arbre dels geníssers", Jason Goodwin.
Istanbul, any 1836. Europa està en vies de modernitzar-se i l’Imperi otomà es veu obligat a seguir-ne exemple. Tanmateix, just en el moment en què el sultà planifica una sèrie de reformes radicals per evitar l’enrunament de l’Imperi, quatre assassinats amenacen el delicat equilibri de poder a la cort. Només Yashim Togalu, un insòlit investigador, és capaç de descobrir-ne els autors.

"La serp de pedra", Jason Goodwin.
Istanbul és plena de personatges vibrants, com el metge de lord Byron o la Validé, amiga i confident d’en Yashim, l’ambaixador polonès, bohemi, intel·ligent i culte....

"La carta Bellini", Jason Goodwin.
A Istanbul, el nou sultà demana a en Yashim Togalu, un dels antics homes de confiança del seu pare, que investigui un rumor... la tercera novel.la protagonitzada per Yashim Togalu, l'eunuc criat i entrenat al palau del Soldà per resoldre els afers més espinosos de la forma més discreta. Aquesta vegada l'escenari de l'acció no és Istambul sinó Venècia...

"El bosc de les trenes tallades", Magda Piki.
Relat que dibuixa amb una força plena de sentiments i emocions el panorama grec i turc dels Balcans en l’època de la Primera Guerra Mundial, quan tingué lloc l’exterminació flagrant de la població armènia l’any 1914, un dels conflictes que encara no han estat ressolts en aquest segle XXI.

"La descripció del món", Marco Polo.
Durant segles, els viatges de Marco Polo han donat forma a la imatge d’Orient dels europeus.
Fill d’una família de mercaders venecians, Marco Polo va deixar Europa amb el seu pare i el seu oncle el 1271 per iniciar un viatge meravellós per la famosa ruta de la seda fins a la Xina, governada pel gran emperador mongol Kublai Khan.

"Viatges d’Alí Bei", Domènec Badia i Leblich.
La fascinació pel món àrab i l’Islam fa que Domènec Badia ens porti al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia.

"A l'ombra de les dagues, el paradís", Peter Berling.
Amb aquesta trepidant novel.la ambientada en el temps del sultà Saladí, els cavallers de l'Orde del Temple i la secta dels assassins, Peter Berling reprèn el món recreat a Els fills del Grial.

"Mort a Istanbul", Petros Márkaris.
Després del casament de la seva filla Katerina, el comissari Kostas Kharitos s’agafa uns quants dies de vacances per viatjar amb l’Adrianí, la seva temperamental esposa, a Istanbul, una ciutat estretament vinculada a la història de Grècia. Envoltat de turistes, Kharitos visita esglésies, mesquites i palaus, degusta la gastronomia local...

"Breu història de l'Islam", Karen Amstrong.
L'autora ens explica d’una manera imparcial els fets centrals de la història d’aquesta religió –des de la divisió entre musulmans i xiites i sunnites als orígens de l’islam revolucionari, passant per l’expansió per la Mediterrània i Àsia o l’efecte devastador de les croades- i analitza els reptes que cal afrontar avui dia. Un assaig essencial, exhaustiu i rigorós, bàsic per a comprendre l’actualitat. 

"Obertura a l'Islam", Dolors Bramon.
Assaig d'introducció al coneixement de l'Islam, tant pel que fa a la religió com a la cultura.

"Profetes, califes i princeses. Antologia de textos arabigomusulmans", Gemma Astasud.
Interessant llibre que ens permet descobrir la riquesa i la diversitat de la literatura àrab que des de l'Edat Mitjana ha estat una fons d'inspiració de les literatures occidentals.

"Crònica d'una guerra d'Orient", Gilles Kepel.
Kepel ens guia pels països àrabs, al llarg d'un viatge que el porta d'Egipte a Síria, del Líban a Qatar i els Emirats Àrabs, i fa una crònica de les converses que manté amb la gent del carrer, que viu indignada pel sempitern conflicte entre israelins i palestins, i alhora perplexa davant els fets de l'11 de setembre, que han convulsionat el món i han globalitzat el fantasma del terror a escala planetària. Aquesta crònica no s'apunta a les alarmes fatalistes amb què ens bombardegen cada dia els nostres telenotícies, sinó que sosté una tesi més aviat contrària...

Cap Amunt

VOLS

Vueling
Vola a Istanbul des de Barcelona.

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins a Turquia amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Fly Low Cost

Vols Barats

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports turcs que ofereixen vols regulars

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Europcar 4 EasyJet
Àmplia xarxa d'oficines per Turquia

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Lloguer de cotxes

Cap Amunt

AGÈNCIES DE VIATGES

Arqueonet
Especialistes en viatges i sortides culturals i familiars ens proposen "Turquia, a la recerca de les civilitzacions anatòliques".

XL Viatges
Viatges a mida

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka

Big Sur
Viatges en privat

Club Català de Viatges
Viatges en grup, amb guia en català

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Excellence Tours
Majorista de viatges, estades a Istanbul

Fil per Randa
Circuits culturals i de senderisme, amb guia propi

Ganesha
Viatges individuals, goletes

Cap Amunt

LA CAPADÒCIA
CREUERS I VELERS

Top Barcos Turquia
Lloguer de velers amb i sense patró; lloguer de catamarans sense tripulació, i lloguer de iots de luxe sense tripulació

Top Sailing Charters
Creuers amb goletes a Turquia

Cap Amunt

INFORMACIONS, RECURSOS I ACTUALITAT

Turquia a Viquipèdia

Turquia a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Turquia".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Turquia".

Guia de viatge: Turquia
La Núria Borràs i el Lluís Bono són els autors de la web Més Enllà on podem trobar un munt de guies de viatge, entre elles Turquia dividida en quatre seccions: Istanbul, Capadocia i Konya, Van, Hassankey i Diyarbakyr, i Ruta nord fins Iran.

Biblioviatge a Turquia
La Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú té una secció dedicada a presentar informació bàsica sobre Turquia acompanyada amb un munt d'altres recursos per preparar i gaudir del viatge: llibres, música, cinema, etc.

Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed)
Centre de reflexió, diàleg i debat entre les societats mediterrànies.

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Amics de la Unesco
Associació dedicada a facilitar el descobriment de la diversitat cultural i lingüística.

El turc a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua turca.

Mapa de les llengües de la Mediterrània
Dossier didàctic realitzat en el marc de l'exposició "La mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània".

Kurdistan
Naciopèdia: Història, llengua i institucions del Kurdistan.

El kurd a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua kurda.

Musicoteràpia i sufisme.
Un pont cultural i terapèutic entre Àsia i Europa, l’espiritualitat sufí i Occident, un punt de trobada entre l'ànima i el cos, el pensament i el cor. Ofereixen formació, concerts de musicoteràpia oriental (turca, sufí i d'Àsia Central), tallers, sessions de dansa del Sema i traduccions al turc.

Escola de Música i Musicoteràpia turca i sufí de Barcelona
Escola creada per l'associació de Musicoteràpia i sufisme ofereix formació en musicoteràpia oriental amb un ampli programa d'estudis.

Grup Riyazet
Dedicat a la divulgació de la música i la musicoteràpia d'arrel turca en les seves variants tradicional, clàssica i sufí, de músiques i danses tradicionals d’Àsia Central, i de la dansa sufí del Sema.

"Camins de mar afins"
Primer capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina turca.

"Camins de mar afins 2"
Segon capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina turca.

Restaurant turc El Bósforo
Típica cuina turca a Girona.

Cap Amunt

ISTANBUL AL MATÍ...
MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
MAPES D'ITINERARIS
ISTANBUL AL VESPRE...
BLOCS DE VIATGES

Viatge a Turquia
En Salvador Sorrosal ens porta pel seu periple de finals de l'any 2009 per Istanbul, Ankara, Nevsehir, Avanos, Göreme, Konya, Antalya, Aspendos, Perge, Izmir i Pèrgam.

Més enllà a Turquia i Iran
La Núria i en Lluís, dos experimentats viatgers, ens descobreixen els secrets de Turquia i Iran (2009).

Notes de viatge
Relat del viatge de quinze dies de Lourdes Ferrer durant l'agost del 2009 per Turquia ple de bones, pràctiques i útils informacions.

Quadern del Kurdistan
Bloc de la Laia i l'Oriol per terres kurdes, una suma d'informacions, experiències i reflexions sobre la situació del Kurdistan: la seva cultura, l'actualitat política i la seva gent (2008-2010).

Els dies Kurds
Interessant relat d'un viatge solidari amb Sodepau pel Kurdistan turc (2008).

Aventura Turca
Rossi i Marc, una parella d'Olesa de Montserrat, els encanta viatjar i fer bones fotos com les que ens mostren de la seva ruta a l'agost del 2008 per Turquia.

Des de Sants a Turquia
En David ens acosta a una infinitat d'indrets amb encant, com: Istambul, Konya, la Capadocia, Göreme, Patara, Selimiye, Efes o Priene (2007).


Visita a Esmirna
En Josep de València ens relata les seves impressions de deu dies a Esmirna (Ízmir) com a participant en un programa europeu de joventut (2007).

Creuer per la Mediterrània
Quinze dies visitant les ciutats d'Esmirna, Alexandria, Rhodes, Limasol, Atenes o Katakolon (2006).

Viatge en Interrail
Ruta de tres amics catalans des de Frankfurt fins a Istambul passant per Àustria, Eslovènia, Itàlia i Grècia (2006).

Pedalant cap Orient
En Ferran Vila ens relata el seu viatge en bicicleta per Turquia (2006).

Agost a Turquia
Viatge de vint-i-cinc dies pel país visitant Istanbul, Selçuk, Pamukkale, Fethiye, Goreme, Trazbon, Erzurum, Kars, Dogubayazit, Nemrut, Ankara i d'altres llocs (2005).

També podeu visitar la secció de Turquia de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incoporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

FÒRUM DE VIATGES

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge us animem a visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt