Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES AL BRASIL" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Booking patrocina aquesta pàgina d'informació per viatjar i allotjar-se a Brasil.

Booking us ofereix una amplíssima oferta de més de 73.000 hotels a 71 països del món. I en concret, podeu trobar allotjament a més de 550 hotels a Brasil: Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Sao Paulo, Natal, Foz do Iguaçú, Brasilia, Fortaleza, Recife, Curitiba, etc. No dubteu a consultar la web del nostre patrocinador si esteu pensant en gaudir d'aquesta espectacular país.

salvador de bahia
HOTELS

Com sempre, primer de tot, els hotels que tenen la seva web en català:

Natal Grand Hotel
Del Grup Sehrs, resort a Natal

Cap Amunt

POUSADAS I APARTAMENTS

I que millor que gaudir de l'hospitalitat d'aquesta pousada que ens ofereix la web en català:

Pousada Agua Marinha
Clàssica pousada brasileira, a Porto Seguro, al sud de Salvador de Bahia.

Aquesta pàgina us proposa gaudir d'albergs, pousades, B&B i hostals a Brasil:

Hostel Club
A més de cinquanta poblacions com Manaus, Belo Horizonte, Curitiba, Sao Paulo, Recife, Arembepe, Salvador, Foz do Iguaçú, Rio de Janeiro, Petropólis, Itaparica, Bonito, etc.

...i aquesta d'aquests apartaments:

Only Apartments
Apartaments a Rio de Janeiro i Salvador de Bahia

Cap Amunt

lloguer de cotxes

Si planifiqueu llogar un cotxe per viatjar pel Brasil, o bé disposeu de molt de temps, o bé esteu disposats a fer molts i molts de quilòmetres... Fora de les ciutats i voltants, recomanem l'avió!

Destinia

Cap Amunt

agències de viatges

Banoa
Viatges en grup amb guia de Banoa

Muztag
Senderisme, trekking, a partir de 2 persones

Cap Amunt

BLOCS

Fent les Amèriques: Brasil
L'Elisabet Falgueras porta des de juliol de l'any 2008 fent un viatge per Amèrica del Sud.

Volta al món: Brasil
L'Anna Jubero de Girona i en Jordi Corominas d'Olot van iniciar a principis d'octubre de l'any 2008 la seva volta al món i ens donen tot tipus de bones informacions i consells.

Estrepsud
En Salvador ens relata el seu viatge de deu mesos en furgoneta durant els anys 2008 i 2009 per Argentina, Perú i Brasil.

Rodamons a Brasil
La Mireia i l'Ignasi s'autodenominen com a dos ciutadans convencionals amb esperit rodamon (2008).

Monanam: Brasil
En Lluc i na Laia són una parella viatgera que de gener a desembre de l'any 2008 van creuar el sud del continent americà.

Anem de viatge: Brasil
En David i la Gisela, un dia van decidir que volien anar a voltar pel món (2008).

Descobrint Rio de Janeiro
En Gerard ens mostra Rio i els seus voltants: Penedo, Paraty, Armaçao de Búzios o Paquetá. Un recorregut ple de valuoses informacions, de bones imatges i d'un carinyo especial pels indrets descoberts (2008).

Dos que volten pel món: Brasil
En David Acevedo i l'Anna Miracle ens relaten els seus viatges per Amèrica (2008).

La bellesa d'Iguaçú
En Miquel Gironès ens transporta a un indret únic (2008).

Descobrint Brasil
En Gerard en un relat ple de valuoses informacions ens mostra el litoral nord del país, Natal, Búzios, Rio de Janeiro, Penedo, Paraty, Niteroi o Paquetá (2008).

El Morro de Sao Paulo
En Miquel Gironès ens transporta a un altre dels múltiples paradisos que existeixen al Brasil (2008).

Navegant per riu Negre
Un relat del bloc Pelagos sobre un viatge per l'Amazonia al maig del 2007.

Viatge al nord-est del Brasil
Ruta per Fortaleza, Jericoara, Barreirinhas, Sao Louis, Recife, Fernando de Noronha i Natal (2007).

Amarelinha, turisme solidari
Relat del viatge de l'agost del 2007 per treballar en projectes de suport als "meninos de rua".

Brasil en moviment
Relat del viatge d'un grup de joves cooperants a l'estiu de l'any 2005 compartint la vida quotidiana dels habitants dels assentaments del MST en els estats de Goiás, de Minas Gerais i de Mato Groso do Sul.

Viatge al Brasil
Relat del viatge de Sònia Graupera per Manaus, Bélem, Fortaleza, Natal, Praia da Pipa, Foz d'Iguaçú, Olinda, Recife, Salvador o Rio de Janeiro publicat a Viatgeaddictes (2003).

També podeu visitar la secció de Brasil de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incoporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

morro de sao paulo
llibres

De literatura del Brasil traduïda al català no hi ha massa, però aquí podeu gaudir amb les obres d'alguns dels autors més guardonats:

"L'alienista", Machado de Assis.
El doctor Simão Bacamarte, «el més gran dels metges de Brasil, de Portugal i de les Espanyes» decideix fundar a Itaguaí una institució sense precedents locals: una casa de bojos. L'entusiasme inicial de la gent d’Itaguaí deixa pas ben aviat a la sorpresa, quan el metge comença a tancar-hi persones sanes, i s'aixequen les primeres suspicàcies...

"Mentre la nit no arriba", Josue Guimaraes.
Dos vellets, un enterramorts i un poble en ruïna: mentre la nit no arriba, Don Eleutério i Donya Conceiçao trenen el relat de tots els gestos d'amor que han omplert la seva vida. Obra mestra de la literatura brasilera, aquest gran petit llibre de Guimaraes ha estat adaptat al cinema per Beto Souza.

"L'home que calculava", Malba Thana.
Una trama novel·lesca meravellosa ens descobreix la vida de Beremiz Samir i com, amb l'ajuda de les matemàtiques, aconsegueix primer conquerir el cor d'una dona i, després, l'estima d'homes rics i savis. Malba Tahan és el pseudònim d'un famós matemàtic brasiler autor de diversos llibres de gran èxit.

"El cas Morel", Rubem Fonseca.
Paul Morel, un artista d’avantguarda conegut per les seues excentricitats, és acusat de matar una de les seues amants. Ja a la presó, decideix escriure una novel·la amb elements autobiogràfics. Vilela, un escriptor que havia estat policia, visita regularment Paul Morel per ajudar-lo en la redacció de l’obra i recollir els fulls manuscrits...

"El fill etern", Cristovão Tezza.
Un jove escriptor de vint-i-vuit anys immergit en els moviments contraculturals de la dècada dels seixanta i setanta: un personatge egocèntric, defensor de la llibertat a tot preu, del dret de viure al marge del sistema, del dret de la diferència. Però quan li neix un fill amb la síndrome de Down... sorgeix la paradoxa: la defensa de la diferència teòrica que fa en el pla teòric s'estavella contra la dificultat d'acceptar la diferència del fill.

o d'algunes obres d'autors europeus que ens donen la seva visió del Brasil...

"Les set aromes del món", Alfred Bosch.
A l’Europa del XVII la beguda de moda és el cafè, que aixeca passions de tota mena. Un tal Fèlix Dufoy emprèn la recerca del millor cafè, però amb una peculiaritat: l’ensuma, l’observa però no el tasta. Amb ell ens embarquem en una singular aventura, del Londres protestant a l’harem d’Istambul, de les muntanyes d’Aràbia als
infortunis d’Abissínia, del candor de Negreria a la França cínica de Voltaire i, finalment, al Brasil de les grans plantacions.

"Una granja a l'amazònia", Carles Santasusagna.
L'autor descriu, sobretot, l’experiència de tirar endavant una granja enmig de la selva amb respecte per l’entorn, alhora que ens fa partícips de la quotidianitat d’un autèntic habitant d’aquest medi natural; un recull d’experiències en un món poc domesticat, un món de frontera, encara ben independent de la voluntat i la manera de fer dels homes.

"El dictador i l'hamaca", Daniel Pennac.
Manuel Pereira da Ponte Martins es un dictador duna república sud-americana que pateix dagorafòbia perquè una bruixa infal·lible li ha revelat que morirà vençut per una follia enfurida. La història, gens lineal, no acaba aquí. Enmig de tota una cadena d'esdeveniments, Pennac fa una incursió autobiogràfica en la qual explica un viatge a l'interior desèrtic del Brasil.

I òbviament, cal destacar la figura literària i humana de l'escriptor brasiler més internacional Paulo Coelho:

"Com el riu que flueix"
El curs de la vida, la història personal, la creació literària, observacions sobre la natura humana i apreciacions estètiques conformen el magnífic ventall que Paulo Coelho presenta en aquest volum. A Com el riu que flueix, l’escriptor brasiler reuneix una tria de relats tan breus com intensos on és possible navegar a través de la mirada i el pensament del seu creador. El lector hi descobrirà l’essència d’una filosofia que es fa literatura.

"Vora el riu de pedra em vaig asseure a plorar"
Una història d’amor pot desvelar els misteris de la vida. Paulo Coelho ens parla d’una dona que ha après a amagar els seus sentiments per ser forta. El seu company té el do de fer miracles. Es van conèixer infants, i onze anys després es retroben, units per la voluntat de seguir els propis somnis, de trobar un camí diferent, de seguir la difícil recerca de la veritat.

"Onze minuts"
Maria, la protagonista d’Onze minuts, és una noia del nord del Brasil que viaja a Rio de Janeiro, on coneix un empresari que li ofereix un bon lloc de treball a Ginebra. Maria creu que hi trobarà diners i fama, però acabarà exercint la prostitució. L’aprenentatge que extraurà d’aquesta dura experiència modificarà per sempre més l’actitud de Maria envers la vida i envers ella mateixa.

"L'alquimista"
Santiago és un jove somiador que va esdevenir pastor per poder fer allò que més li agradava: viatjar. Amb les seves ovelles recorre els camps d'Andalusia fins que una nit, dormint dins una església en runes sota un cel esquitxat d'estels, se li repeteix un somni que ja havia tingut. Aquest somni el transportava a les piràmides d'Egipte on hi descobria un tresor.

I també podeu gaudir de moltes més obres com son "Maktub", "El vencedor està sol", "El dimoni i la senyoreta Prym", "Brida", "Veronika decideix morir", "El zahir", "La cinquena muntanya", "El pelegrí de Compostel·la" o "Manual del guerrer de la llum".

"Maia se'n va a l'Amazones", Eva Ibbotson.
Acompanyada de la misteriosa senyoreta Minton, la Maia navega per l'imponent Amazones amb rumb a la ciutat de Manaos, situada a uns mil cinc-cents quilòmetres de la desembocadura del riu, a l'Atlàntic (literatura juvenil).

"Tintín i els picaros", Hergé.
A la República de San Teodoro, el general Tapioca acusa al capità Haddock d'un complot per enderrocar-lo. El capità i en Tornassol són invitats a discutir amb el general, però cauen en una trampa. Posteriorment aconsegueixen fugir amb l'ajuda d'en Tintín i del general Alcàzar... La República de San Teodoro també és protagonista a "L'orella escapçada" (literatura juvenil).

Cap Amunt

VOLS

Companyies Aèries

Iberia
I també vola a Sao Paulo!

Air Europa
Vola a Salvador de Bahia

American Airlines
Vola a diversos aeroports de Brasil, generalment via Miami

Amb aquestes Centrals de Reserves en català podreu reservar el vol fins a Brasil amb qualsevol companyia aèria:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també pots triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports brasilers que ofereixen vols regulars

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

centrals de reserves d'allotjament

Aquí teniu les principals ciutats i les millors ofertes d'hotels de Brasil:

Hotels a Rio

Hotels a Sao Paulo

Hotels a Salvador

Hotels a Foz do Iguaçú

Hotels a Natal

Hotels a Recife

Hotels a Brasilia

I podeu consultar les millors Centrals de Reserves en català per trobar hotels i allotjament a més de 100 ciutats i pobles de Brasil:

Booking

Destinia

Hotel.info

HRS

Cap Amunt

lençois
informació i notícies

Brasil a Viquipèdia

Brasil a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Brasil".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Brasil".

Cap Amunt

Per aprofundir: llengües I MOLT MÉS...

Dossier "Els guaranís"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica, cultural i sobre la seva cosmologia.

El portuguès a LinguaMón Recursos en línia de la llengua portuguesa.

Guia de conversa universitària català - portuguès
Serveis Linguïstics de l'UB

Nocions bàsiques de portuguès
Els alumnes de l'IES Miquel Tarradell de Barcelona fan de professors i ens ensenyen a parlar en la seva llengua.

S'estima que es parlaven més de mil llengües al Brasil quan el territori va ser explorat pels europeus. Actualment, aquesta xifra s'ha reduït a 180 llengües.

El guaraní a Linguamón
Recursos en línia de llengua guaraní.

El sateré-mawé a Linguamón
Recursos en línia de llengua sateré-mawé.

El nheengatú a Linguamón
Recursos en línia de llengua nheengatú.

El bésiro a Linguamón
Recursos en línia de llengua bésiro.

El Talian
El talian (o dialecte "véneto riograndense") és una variant de la llengua vèneta (llengua del nord d'Itàlia) parlada principalment a la regió de Serra Gaucha, a l'estat de Rio Grande do Sul i a l'oest de Santa Catarina, en el sud del Brasil.

Associação Cultural Catalonia
L’únic centre català en activitat al Brasil, amb la seu localitzada en la Gran Sao Paulo.

Penya Barcelonista Sao Paulo
La primera penya d'aquest equip al Brasil.

Història i cultura brasilera
Informació bàsica d'allò més destacat de la cultura i de la història del país.

Institut Brasiler de Filosofia i Ciència Ramon Llull
Centre que té com objectiu principal donar suport i fomentar estudis filosòfics, especialment sobre el pensador Ramon Llull, a Brasil, i divulgar la cultura catalana.

Associació de Capoeira Canigó
Associació de Capoeira (expressió cultural que engloba des d'una faceta musical o d'expressió corporal a una d'art marcial) amb seu a Girona.

"O ritmo da saudade"
Capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina brasilera.

Cap Amunt

solidaritat i cooperació amb brasil

Hi ha diverses organitzacions no governamentals que realitzen projectes de cooperació internacional, camps de treball o rutes solidàries a Brasil, només esmenten algunes:

Associació Catalana per la Pau
Ong compromesa en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta.

AlterNativa
Donen suport al reconeixement i exercici efectiu dels drets col·lectius dels pobles indígenes, i als seus propis models de autodesenvolupament.

Setem
Ong de cooperació nascuda l'any 1968 que té la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.

Intermón-Oxfam
Comerç just: La seu es troba a Barcelona i València i disposa de comitès a Alacant, Andorra, Badalona, Castelló, Gandia, Girona, Lleida, Mataró, Palma, Sabadell, Sant Cugat, Tarragona, Reus, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Nexes
Amb seu a Barcelona tenen per objectiu promoure el diàleg, l'intercanvi entre les cultures i treballar a favor de la pau.

Fundació Pau i Solidaritat
Instrument de la CCOO de Catalunya per fer cooperació internacional i per sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país.

Enllaç Solidari
Les seves accions es porten a terme preferentment a les comunitats rurals de l’estat de Rondônia.

Cap Amunt

mapes del temps - l'oratge

Mapa del Temps a Sud-Amèrica
Temperatures, humitat, vents

Mapa del Temps al Brasil
Guia Repsol

Cap Amunt

MAKTUB DE PAULO COELHO

"Assumeix el teu camí. Encara que hagis de fer passes insegures, encara que sàpigues que ho podries fer més bé.

Si acceptes les teves responsabilitats en el present, amb tota seguretat milloraràs en el teu futur. Però, si negues les teves limitacions no te n’alliberaràs mai.

Enfronta’t al teu camí amb coratge, no tinguis por de les critiques dels altres. I, sobretot, no deixis que et paralitzin les teves pròpies critiques.

Déu estarà amb tu durant les nits insomnes i t’eixugarà les llàgrimes ocultes amb el seu amor. Déu és el Déu dels valents".

"Maktub" de Paulo Coelho (Ed. Proa, 2009).

FÒRUM DE VIATGES: VIATGEM PLEGATS

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

mapes d'itineraris
Pere Casaldàliga

"La democràcia que coneixem, per a la majoria, és a penes una democràcia fonamentalment electoral i encara amb totes les restriccions imposades pel capital i els seus mitjans de comunicació.

No és democràcia econòmica, ni democràcia social, ni democràcia etnicocultural. No és democràcia participativa; és, com a molt, delegada o representativa; però ¿representativa de quins interessos i delegada de quins controls?"

LLIBRES AMB COMPROMÍS

Hem fet una selecció de llibres que analitzen l'actualitat brasilera des del compromís amb els valors de la justícia i la llibertat:

"Una vida enmig del poble", Pere Casaldàliga.
Edició especial de llibre que recopila els diaris de Pere Casaldàliga i que incorpora un DVD amb una entrevista de Mònica Terribas al Pare Casaldàliga. Des del 1971 i fins al 2005, Pere Casaldàliga ha estat bisbe de la prelatura de Sao Félix do Araguaia, a l’Estat de Mato Grosso (Brasil), on es va establir el 1968. En aquest territori de prop de 150.000 quilòmetres quadrats, el bisbe Casaldàliga ha dut a terme la seva extraordinària tasca religiosa, educativa, social i política.

"Descalç sobre la terra vermella", Francesc Escribano.
Pere Casaldàliga va arribar al Brasil el 1968, quan tenia 40 anys. Havia aconseguit fer realitat el seu somni, ser missioner, cosa que li canvià la vida per sempre més. Provinent d’una família tradicional i de dretes, va formar- se com a capellà en l’ambient resclosit de l’Espanya franquista, però a dia d’avui és un bisbe compromès amb la Teologia de l’Alliberament que ha estat amenaçat de mort diverses vegades, que s’ha hagut d’enfrontar amb la dictadura militar, amb els poderosos locals i també amb el Vaticà.

"El país de Lula", Montse Poblet.
Un apassionant recorregut fet al llarg del 2003 que ens endinsa en les vides d’homes i dones, amb nom i cognoms, que viuen al Brasil i que connecten amb la trajectòria vital del primer fill de la pobresa que ocupa la presidència del país. Com la de Lula, aquestes 9 històries són el reflex de l’esperança de molts brasilers i dels reptes que té per endavant el nou Govern: l’atur, la reforma agrària, la fam, la violència, l’educació…

"Per fi Brasil, un viatge al país de Lula", Anna Tortajada i Natza Farré.
És un país tan gran i ric com la voluntat de la seva gent, però durant molts anys ha viscut sota el pes del mal govern i la corrupció. Ara el gegant s'ha despertat: per fi, Brasil pot permetre's el luxe de somiar en un futur milor, sense fam ni violència, amb unes oportunitats de desenvolupament que no impliquin la rendició absoluta a les lleis del capitalisme salvatge.

Cap Amunt