Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A GUATEMALA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

L’Agenda Llatinoamericana és avui en dia una iniciativa que s’edita a vint-i-set països amb vocació mundial i compromesa amb la construcció d'un altre món més just. Es va crear a Nicaragua el 1992, gràcies a l'impuls de José Mª Vigil i Pere Casaldàliga i durant aquests anys ens ha acostat a les veus de Leonardo Boff, Frei Betto, Susan George, Eduardo Galeano, María López Vigil, Jon Sobrino, Evo Morales, Geráldina Cespedes o Martín Valmaseda.

A la seva web us podeu adreçar per obtenir l’Agenda 2010 publicada en paper o a la xarxa i també per trobar molta més informació sobre els articles de l'agenda, les convocatòries dels concursos, la publicació dels seus resultats, la temàtica de l’any vinent, i qualsevol novetat sobre la mateixa.

tikal
HOTELS

Destinia
A la web del cercador d'hotels i allotjament de Destinia pots trobar hotels a una trentena de poblacions de Guatemala com Antigua, Chichicastenango, Ciutat de Guatemala, Panajachel, diferents poblacions al voltant del llac Atitlan, Flores, Huehuetenango, Livinstong o Esquipulas.

Cap Amunt

ALBERGS i HOSTALS

Hostel Club
Albergs, hostals i petits hotels a Antigua, Ciutat de Guatemala, Tikal, Panajachel, Sololà o Quetzaltenango.

Cap Amunt

EL NOSTRE LLIBRE RECOMANAT...

"Rebel·lions, bananes i volcans. Política i societat a Amèrica Central" de Salvador Martí.

L’autor ens acosta la història complexa dels països d’Amèrica Central. D’una banda, ens parla dels impactes del colonialisme, de les dictadures, de la necessària revisió del concepte formal de democràcia, de la pobresa, del caos social i polític, de les diferències en els nivells de renda...

D’altra banda, la seva admiració per Amèrica Central ofereix un contrapunt d’encomanadissa passió per Hondures, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua i El Salvador.

i més LLIBRES

"Cròniques de l'Anaconda: Mèxic, Guatemala i Belize", Jaume Mestres.
Recull de les cròniques emeses al programa "Els viatgers de la Gran Anaconda" de Catalunya Ràdio per l'infatigable viatger Jaume Mestres, aquest cop per les terres de Yucatán, Belize i Guatemala... com sempre una bona companyia per descobrir i estimar aquesta zona del món...

"Gust de mostassa", Isidre Bravo.
Vint bellíssims relats en què viatgem per la Xina, Guatemala, Nepal, el Marroc, Vietnam, Filipines, Tailàndia, Colòmbia, Cuba i la Barcelona turística. En part amb base viscuda i en part inventada, aquestes narracions sempre ens presenten la relació entre dos homes, normalment un adult i un noi (excepte en dues ocasions, en les quals es tracta de dos joves).

"Popocatépetl. Llegendes sud-americanes", Josep Francesc Delgado.
Les literatures maia, asteca i d'altres americanes presenten un coneixement sobre l'ésser humà que és tan o més ric com el de les antigues mitologies europees d'ara fa dos mil anys. Realment un llibre molt interessant pels amants dels contes, les llegendes o les tradicions...

"El soroll de la milpa", Varis autors.
Molt interessant !!! Recull d'experiències de treball comunitari a Amèrica Central i en concret, les experiències d'organització de les dones d'ètnies quitxé i ixil en els camps de l'educació i la sanitat en una comunitat de Població en Resistència (CPR) de la Sierra. Aquí teniu la edició en pdf que us podeu baixar (d'acord amb l'ong que ha publicat el llibre...)

"Un riu d'esperança", Kim Manresa.
Amb aquest llibre, Kim Manresa i per mitjà de la seva càmera, ha volgut compartir les experiències que ha viscut de prop a Kosovo, Guatemala, Iraq, Palestina, Algèria, Mali i Colòmbia i reclamar que no perdem mai el somriure, aquest somriure que tothom portem a dins. Espera que potser algun dia aquest bé tan valuós serà reconegut com a patrimoni de la humanitat.

"Viatjant a Amèrica", Xavier Lozano.
Aquest llibre recull el viatge de l'autor -en concret, les entrades del seu quadern de viatge publicades anteriorment en el bloc viatjant.com - durant tres mesos de l'any 2009 per Amèrica Central (Guatemala, Nicaragua, Chiapas, Costa Rica i Panamà), Mèxic i Nova York. Us el podeu descarregar gratis o comprar a preu d'impresió.

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
llac atitlan
MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Hi ha diverses organitzacions no governamentals que realitzen projectes de cooperació internacional, camps de treball o rutes solidàries a Guatemala, només esmenten algunes:

Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala
Organitza activitats de sensibilització a Catalunya i Brigades a Guatemala per tal donar suport a les organitzacions que lluiten per canviar la situació social, política i econòmica al país. Té seus a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida i Vilanova i la Geltrú.

Fundació Quetzal
Amb seu a Sabadell, la seva tasca principal a Guatemala consisteix a gestionar i contribuir, mitjançant les aportacions econòmiques dels nostres col·laboradors, a mantenir un menjador infantil que ajuda a alimentar diàriament a uns 350 nens d'entre 3 i 8 anys a San Juan La Laguna (Guatemala).

Arenys Solidari
Neix l'abril de 1994 amb la voluntat de canalitzar els esforços de solidaritat del poble d'Arenys de Mar duent a terme diferents projectes de cooperació amb Guatemala.

Fundació Pau i Solidaritat
Instrument de la CCOO de Catalunya per fer cooperació internacional i per sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país.

Setem
Ong de cooperació que realitza camps de solidaritat i rutes solidàries nascuda l'any 1968 amb la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.

Cap Amunt

fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

vols

American Airlines
Vola a Ciutat de Guatemala generalment via Miami

Centrals de reserves: podreu reservar el vol fins a Guatemala o Amèrica Central amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports de Guatemala que ofereixen vols regulars.

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

agències de viatges

Moltes agències organitzen rutes a Guatemala en combinació amb Mèxic, fent trams de la Ruta Maia o amb altres països d'Amèrica Central com Hondures, El Salvador o Nicaragua.

Baixas
Viatges en grup i per empreses.

Banoa
Viatges en grup amb guia de Banoa

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka

Muztag
Viatges en grup i trekkings

Terres Llunyanes
Viatges en grup en autocar i trekkings

Cap Amunt

antigua guatemala
blocs de viatges

El Pau i la Moni a Guatemala
Una parella de Barcelona està donant la volta al món i ens expliquen les experiènces a Guatemala (2009).

Viatjant per Amèrica Central
En Xavier Lozano va viatjar durant tres mesos de l'any 2009 per Amèrica Central (Guatemala, Nicaragua, Chiapas, Costa Rica i Panamà), Mèxic i Nova York.

Aventures a Guatemala
Imatges i anècdotes de Mèxic i Guatemala de la mà d'en Josep Amell de Moja a l'Alt Penedès que va iniciar la Volta al món al febrer del 2009.

Guatemaya, poble de blat de moro
Bloc de l'Anna Isern, veterinària de professió i cooperant per vocació que treballa desde fa 15 anys amb Veterinaris Sense Fronteres a Guatemala (2008).

Anem de viatge: Guatemala
En David i la Gisela, un dia van decidir que volien anar a voltar pel món (2007).

Que no s'apague la llum
Interessants pinzellades d'un viatge per la Ruta Maia visitant indrets de Mèxic, Belize i Guatemala (2007).

Cooperant a Quiché
L'estada d'una catalana a Guatemala colaborant l'any 2007 amb l'associació Ajb’atz’ Enlace Quiché.

Loliplanet a Guatemala
Un clàssic dels viatges d'històries, imatges i consells (2005).

També podeu visitar la secció de Guatemala de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

INFORMACIons i RECURSOS

Guatemala a Viquipèdia

Guatemala a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Guatemala".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Guatemala".

Informació sobre Guatemala
Web de l'Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala amb informació sobre la cultura, les llengües o la història, i amb mapes el país i de les diferents regions.

Ciutat de Guatemala a Viquipèdia

Antigua Guatemala a Wikilingua

Tikal a Wikilingua

Cap Amunt

GUATEMALA: EL COR DEL MÓN MAIA
PER SABER MÉS DE GUATEMALA

Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí a Barcelona
En el conjunt de la col·lecció es manifesten la majoria d'estils de les cultures prehispàniques procedents de Mesoamèrica, Amèrica Central, Amèrica andina i Amazònia.

Cultures de Mesoamèrica
Informació detallada que es pot trobar al web dels Amics del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí: El terme Mesoamèrica fou encunyat per Paul Kirchhoff a finals de la dècada de 1960 i fa referència a un espai en què, durant 3000 anys, es van desenvolupar una sèrie de societats amb trets culturals comuns.

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Observatori Solidaritat (UB)
Centre dedicat als conflictes i els Drets Humans.

Casal Llatinoamericà de Catalunya (FEDELATINA)
Punt de trobada a Barcelona de la comunitat llatina catalana.

Màster d'Estudis Llatinoamericans
Màster coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) que té com a objectiu el coneixement avançat en la història, antropologia, economia, política, llengua i literatura de les societats llatinoamericanes.

Dossier "Els maies"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica i cultural i sobre la seva cosmologia.

Cap Amunt

lloguer de cotxes

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt