Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A SÍRIA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Booking patrocina aquesta pàgina d'informació per viatjar i allotjar-se a Síria.

Booking us ofereix una amplíssima oferta de més de 73.000 hotels a prop de 80 països del món. I en concret, podeu trobar allotjament a 32 hotels a Damasc, Alep (Halab) i Latakia. No dubteu a consultar la web del nostre patrocinador si esteu pensant en gaudir d'aquesta espectacular país.

PALMIRA
HOTELS

Hotels a Damasc

Hotels a Alep (Halab)

Hotels a Latakia (Al Lādhiqīyah)

Aquí teniu les Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu de Síria:

Booking

Hotel.info

Destinia

Cap Amunt

ALBERGS I HOSTALS

Central de reserves d'albergs i hostals:

Hostelsclub
Hostals i petits hotels a Damasc, Alep i Palmira.

Cap Amunt

LLIBRES

"Els incendis de Damasc", Zakaria Tàmer.
Recull de trenta històries amb reminiscències dels rondallaires  (hakawatis) de la tradició oral. Zakaria Tàmer és considerat un dels mestres del relat breu de la literatura àrab.

"Fabulacions sirianes", Joan Bellès
Un recull de dotze relats, fruit dels seus constants viatges a Síria i Jordània, escrits en una prosa fluida de molt agradable lectura. Un aplec de narracions contrastades, cadascuna de les quals és un petit món, però que, conjuntament amb les altres, en forma un de més ampli: la Síria de l'autor.

"Per terres d'Al.là", Gabriel Pernau.
D’Algesires a Istanbul, aquest viatger va recórrer durant dos mesos ( un dels quals va coincidir plenament amb el Ramadà) amb bi cicleta o transport públic els racons més recòndits de la Mediterrània: Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Jordània, Israel, Síria, El Líban i Turquia.

"Les portes de Damasc", Lieve Joris.
L'autora va viatjar a Damasc a casa d'una amiga de la universitat. Un cop allí, Joris ofereix una visió personal de la societat siriana, especialment de la vida diària de les dones en un món contradictori.

"Una mà plena d'estels", Rafik Schami.
Diari d'un adolescent sirià que escriu a Damasc entre els catorze i els disset anys. El noi és fill d'un forner però la seva gran il·lusió es ser periodista i malgrat la pressió familiar aconsegueix el seu propòsit. I això li permetrà d'entrar en contacte amb la gent que lluita contra el règim dictatorial del seu país.

"Els set dobles", Rafik Schami.
En aquesta sorprenent història que, com indica l’autor, és fictícia però bé podria esdevenir real, un escriptor atabalat amb lectures, presentacions i conferències té la idea de buscar-se set dobles perquè el substitueixin i facin el seu paper en diversos esdeveniments al llarg del país.

"Les croades vistes pels àrabs", Amin Maalouf.
L’escriptor libanès en llengua francesa Amin Maalouf va publicar l’any 1983 un excel·lent assaig històric sobre les escomeses croades dels segles XI, XII i XIII a Anatòlia, Síria, Palestina i Egipte. Una obra estrictament fonamentada en el testimoni dels cronistes àrabs de l'època, un llibre "de l'altra banda", un esplèndid relat, viu, ple de detalls, records, tradicions i, també, de les limitacions i les contradiccions de l'antiga civilització àrab, desconegudes i menyspreades pels seus atacants.

"Els viatges", Ibn Batuta.
Té 21 anys quan decideix pelegrinar a la Meca i es relacionarà amb reis poderosos i soldans. Exerceix de pelegrí, jurista, cortesà, místic, vagabund, diplomàtic i explorador i al seu país se'l coneix com el Príncep dels Viatges. Són vint-i-nou anys, 44 països i 117.000 quilòmetres de dades històriques, geogràfiques, folklòriques i etnogràfiques, de costums llunyans, successos meravellosos i esdeveniments heroics...

"Viatges d’Alí Bei", Domènec Badia i Leblich.
La fascinació pel món àrab i l’Islam fa que Domènec Badia ens porti al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia.

"Les mil i una nits" (3 volums)
Recull de contes de tradició oral escrits en àrab, que aplega, sota un canemàs comú a l'estil de les antigues col·leccions orientals, narracions provinents de la contística índia, iraniana, de l'antic Egipte, grega i hebrea.

"Els viatges d’Ibn Jubair".
Ibn Jubair, poeta i viatger musulmà de Xàtiva, nascut el segle XII i mort a principi del XIII, va ser el creador de la rihla.

"No entenc el món àrab", Tahar Ben Jelloun
A partir del diàleg a quatre bandes entre la filla de l’autor, d’origen marroquí, i tres joves europees, una d’elles de Barcelona, respon a moltes de les preguntes que envolten la immigració.

"La llagosta de ferro. Una infantesa al Kurdistan", Salim Barakat.
La llagosta de ferro recull sota un mateix títol les dues autobiografies de Salim Barakat, el qual, sense contemplacions ni concessions, ens narra la infantesa i 1'adolescència que li va tocar viure com a nen kurd a la província de Jazira, al nord-est de Síria. Rude, violenta, intensa és la vida descrita en aquestes pàgines: els jocs, 1'amistat, els canvis polítics, el descobriment del sexe, les relacions humanes... tot, dins d'un escenari paisatgístic aspre i evocador.

"Breu història de l'Islam", Karen Amstrong.
L'autora ens explica d’una manera imparcial els fets centrals de la història d’aquesta religió –des de la divisió entre musulmans i xiites i sunnites als orígens de l’islam revolucionari, passant per l’expansió per la Mediterrània i Àsia o l’efecte devastador de les croades- i analitza els reptes que cal afrontar avui dia. Un assaig essencial, exhaustiu i rigorós, bàsic per a comprendre l’actualitat. 

"Obertura a l'Islam", Dolors Bramon.
Assaig d'introducció al coneixement de l'Islam, tant pel que fa a la religió com a la cultura.

"Profetes, califes i princeses. Antologia de textos arabigo-musulmans", Gemma Astasud.
Interessant llibre que ens permet descobrir la riquesa i la diversitat de la literatura àrab que des de l'Edat Mitjana ha estat una fons d'inspiració de les literatures occidentals.

"Crònica d'una guerra d'Orient", Gilles Kepel.
Kepel ens guia pels països àrabs, al llarg d'un viatge que el porta d'Egipte a Síria, del Líban a Qatar i els Emirats Àrabs, i fa una crònica de les converses que manté amb la gent del carrer i no s'apunta a les alarmes fatalistes amb què ens bombardegen cada dia els nostres telenotícies, sinó que sosté una tesi més aviat contrària...

Cap Amunt

BLOCS DE VIATGES

Estiu solidari a Síria
Relat de les experiències viscudes per Rosa Busó en el viatge solidari a l'estiu del 2010 organitzat per Sodepau.

Quadern de viatge per terres kurdes
El bloc de la Laia i l'Oriol per terres kurdes és una suma d'informacions, experiències i reflexions sobre la situació del Kurdistan: la seva cultura, l'actualitat política i la seva gent (2010).

Follow the Women
Centenars de dones de tot el món unides per la pau i la defensa dels seus drets recorren en bicicleta diferents llocs de l’Orient Mitjà (2008).

Els dies Kurds
Interessant relat d'un viatge solidari amb Sodepau pel Kurdistan turc (2008).

Síria, un itinerari cristià
El bloc Pelagos ens mostra un interessant viatge per la Síria històrica i cristiana (2007).

Obert per vacances
Ruta per l'Orient Mitjà -Israel, Síria i Egipte- plena de bones informacions i enllaços (2007).

Records de Palmira
El bloc Pelagos ens mostra un interessant retrat de la mítica ciutat de Palmira (2007).

Relat d'un viatge a Síria
Informacions i comentaris d'un viatge d'onze dies a Síria, publicat a Viatgeaddictes (2007).

També podeu visitar la secció de Síria de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
VOLS

Iberia
Vola a Damasc i altres capitals de Pròxim Orient des de les principals ciutats dels Països Catalans amb escala a Madrid o a Jordània o Turquia.

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins a Síria amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports de Síria que ofereixen vols regulars

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt

CAPVESPRE A ALEP
AGÈNCIES DE VIATGE

XL Viatges
Viatges a mida

Aspasia Travel
Rutes amb guia especialista

Atlantis Mara
Viatges en grup per Orient Mitjà

Banoa
Viatges en grup i trekkings

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Muztag
Especialitzada en ofertes d'aventura

Trekking & Aventura
El nom ho diu tot...

Cap Amunt

MESQUITA OMEIA DE DAMASC
INFORMACIONS I RECURSOS

Síria a la Viquipèdia

Síria a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Síria".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Síria".

Damasc a la Viquipèdia

Alep (Halab)a la Viquipèdia

Kurdistan
Naciopèdia: Història, llengua i institucions del Kurdistan.

Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed)
Centre de reflexió, diàleg i debat entre les societats mediterrànies.

Casa Àsia
Un pont cap a Àsia i el Pacífic en els àmbits institucional, econòmic, acadèmic i cultural.

Cap Amunt

els viatges d'ibn batuta

Els viatges d'Ibn Batuta tenen el seu origen en un somni que va tenir a Alexandria, camí de la Meca, i que, en fer-li la interpretació un místic sufí, el va empenyar a viatjar per tal de trobar tres santons, dos a l’Índia i un a la Xina, que en desentrellaran el significat:

"He somiat que viatjava sobre un immens ocell que volava en direcció a la Meca, llavors canvià de rumb cap al Iemen i, finalment, féu un llarg vol cap a l’est i es posà en un camp verd i obscur. Allà em deixà".

"Els viatges", Ibn Batuta.(Col.lecció A tot vent, Ed. Proa 2005)

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Amics de la Unesco
Associació dedicada a facilitar el descobriment de la diversitat cultural i lingüística que organitza periòdicament activitats sobre el Món Àrab.

Estudis Àrabs
Grau en Filologia Àrab que ofereix l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona.

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc.

Àrab en línia
Materials d'autoaprenentatge de l'àrab en línia de LUGA, grup d'innovació docent de l'UB.

L'àrab a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua àrab.

Guia de conversa universitària català - àrab
Serveis Linguïstics de l'UB

Diccionari infantil il.lustrat Català- Àrab

Cap Amunt

SERJILLA
MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar l'únic fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt