Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A ESLOVÈNIA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

En el cor de Girona, en el carrer Ballesteries 29, podeu trobar una de les millors llibreries especialitzades en guies per viatjar, mapes, atles de carreteres, narrativa de viatges o llibres il·lustrats, la Llibreria de viatges Ulyssus.

No dubteu a consultar la web de la LLibreria de viatges Ulyssus si penseu viatjar a Eslovènia, al centre d'Europa, als Balcans o arreu del món.

BLED
HOTELS

Si us calen hotels a Eslovènia...

Hotels a Ljubljana

Hotels a Bled

Hotels a Nova Gorica

Hotels a Piran

Hotels a Maribor

I podeu consultar les millors Centrals de Reserves en català per trobar hotels i allotjament a ciutats i pobles de Eslovènia:

Booking

Destinia

Hotel.info

HRS

Cap Amunt

APARTAMENTS I ALBERGS

Apartments a Ljubjana

Albergs a Eslovènia
A Ljubljana, Bled, Koper, Novo Mesto, Maribor, Portoroz, Piran, Rakek i una vintena de pobles i ciutats.

Cap Amunt

LLIBRES

"Cafè balcànic (viatges, aventures i personatges a Croàcia i Eslovènia)", Francesc Miralles.
L'autor descriu amb humor i sinceritat inaudita quinze anys (1989-2002) de disbarats, malentesos i aventures sorprenents a Croàcia i Eslovènia, a cavall entre la Iugoslàvia terminal, les guerres balcàniques i la integració a la Unió Europea.

"La Mirada de l'àngel", Drago Jancar.
Recull de narracions on els personatges són conscients que tenen una sola i única vida que han de defensar contra un medi hostil. Per a les idees i els interessos que mouen el món, una vida com la seva no representa res.

"Necròpolis", Boris Pahor.
En els quinze mesos d'internament als camps d'extermini, Boris Pahor va veure tants morts que cada dia de la seva llarga vida hauria pogut assistir a uns quants enterraments. Homenatjar els morts per a ell no és tan simple com dipositar una corona de flors a peu d’una làpida. Amb la precisió d’un bisturí, Pahor ressegueix els llocs més dolorosos de la seva memòria. Avui, amb 90 anys ja acomplerts, gaudeix del reconeixement unànime a Eslovènia i en tots els països on han arribat les seves obres.

"Memòria del fred", Libert Ferri.
Un recorregut geogràfic i històric per l’Europa de l’Est i passeja el lector per escenaris com Transilvània o Letònia, sacsejades pels nacionalismes, la Bielorrússia impregnada del verí de Txernòbil, una Albània resignada i els paisatges dels Balcans, commocionats per la guerra de Kosovo. Alternant reflexions, viatges i, sobretot, entrevistes a la gent del carrer, que són els verdaders protagonistes del llibre, Memòria del fred recupera els anys més durs de la transició al capitalisme de l’antiga Europa comunista.

"Els Balcans", Igor Bogdanovic.
En el cas dels Balcans, conèixer les disputes del passat és imprescindible per entendre què passa avui. Aquesta obra precisament recorre amb detall els conflictes persistents entre croats, serbis, eslovens, albanesos i bosnians, que sovint han creat la seva identitat en oposició als veïns, en què la religió i el territori han tingut un paper central.

"Contes amagats de l'Europa de l'Est", Antonio Barber i Paul Hess.
Magnífic recopilatori de contes d'Eslovàquia, Polònia, Sèrbia, Eslovènia, Rússia, Croàcia i Romania.

"El destí i altres contes dels Balcans", Varis autors.
Aquest volum ens ofereix “una antologia de la riquíssima tradició oral dels Balcans”. Els contes conserven en aquesta versió escrita tota la vivacitat de la paraula dita, i amb aquest to planer ens acosten històries dels més diversos registres.

"El forn d'en Musaranya", Pekarna Mišmaš.
El forner Musaranya feia un pa tan bo que els habitants de Ratoliu se'n llepaven els dits. No passava el mateix a Viladegalls, on el forner pastava un pa gomós que ningú no es podia empassar, de manera que va convèncer la molinera perquè esbrinés com feia el pa en Musaranya, i ella va descobrir que el forner de Ratoliu guardava un vell secret (literatura infantil).

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
BLOCS DE VIATGES

El gat balcànic
El viatge d'en Jordi i la Nàdia de més de 4500 km en cotxe des de Barcelona a Tirana, passant per Eslovènia, Croàcia, Bòsnia, Sèrbia, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Albània.

El Transsiberià
Bloc de la Laura on ens relata les seves impressions i descobriments d'Eslovènia i altres països dels Balcans.

Viatge a Iugoslàvia 2009
En Ramon Mas, professor de Geografia i Història, és un entusiasta dels Balcans i ens relata com prepara el seu viatge per l'estiu 2009 a l'ex-Iugoslàvia.

Kulturyka
Les novetats culturals dels Balcans i dels països de l'Est d'Europa.

Aventures per Eslovènia
La Laura, una fantàstica blocaire, autora de El Transsiberià, ens relata el seu viatge de principis de l'any 2008 a Eslovènia.

Viatge a Sèrbia i Eslovènia
La Laura, estudiant de filologia eslava, de viatge pels Balcans (2007).

Donant voltes
L'Ivan Ortiz Marimon i la seva mirada al descobrir Eslovènia i els Balcans durant l'any 2007.

Interrail per Europa
Astrid ens relata el seu viatge en tren pel cor d'Europa: Viena, Budapest, Sofía, Atenes, Belgrad, Sarajevo, Split, Zagreb, Ljubljana o Padova (2007).

Eslovènia, la gran desconeguda
Blog d'en Pietro, un escalador que ens descobreix els encants d'Eslovènia (2007).

També podeu visitar la secció d'Eslovènia de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incoporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Seminari d'Estudis Eslaus de l'Institut Universitari de Cultura (IUC) de la Universitat Pompeu Fabra
Seminari que tracta diferents àmbits que s'emmarquen en els "estudis eslaus", fonamentalment els que fan referència al pensament, literatura i art, però també a la història, l'antropologia i a la cultura eslava en general.

Secció de Filologia Eslava
Informació i recursos formatius de la Secció de Filologia Eslava de la Universitat de Barcelona.

L'eslovè a Linguamón
Recursos en línia de llengua eslovena.

El serbocroat a Linguamón
Recursos en línia de llengua serbocroata.

Revista EST'
Articles d'actualitat, esdeveniments culturals, reflexions lingüístiques o articles d'anàlisi sobre la història dels països de l’Est.

Balkiber
Associació per la promoció i el foment de l'intercanvi cultural entre els Balcans, especialment Sèrbia, i la Península Ibèrica.

Karakia: "La Rambla Balcànica"
La península dels Balcans ha estat un lloc de trobada i confrontació on, sovint, la gastronomia és el millor exemple de la seva convivència.

Karakia: "La Rambla Balcànica 2"
Segon programa que ens acosta a la gastronomia dels Balcans.

Cap Amunt

VOLS

Per cercar vols en general a Eslovènia, us recomanem les següents webs

Destinia Vols Barats
En la major part dels casos, la nostra primera opció per trobar vols a bon preu.

I aquí teniu webs que comparen preus de diferents cercavols.

Dohop
Ofereix una recerca amb mapa que va molt bé

Flylowcost
Molt clar i amb molta informació

Vols Barats
El nom ho diu tot

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Europcar 4 EasyJet

Destinia
Compara preus entre les grans companyies de lloguers de cotxes a Eslovènia

Cap Amunt

AUTOBUSOS

Centrals de reserves amb diferents companyies

Movelia

Cap Amunt

AGÈNCIES DE VIATGES

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances

Alemany
Rutes en bicicleta per Eslovènia

Bonviure
Especialistes en senderisme

Cap Amunt

LJUBLJANA
INFORMACIONS, ACTUALITAT I RECURSOS

Eslovènia a Viquipèdia

Eslovènia a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a la premsa en català a partir de la paraula "Eslovènia".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Balcans".

Casa de l'Est
Organització dedicada a promoure la cooperació acadèmica, econòmica i cultural entre Catalunya i els països de l’Europa central i oriental.

Eslovènia a Vilaweb. Diari d'Escola
Una proposta educativa promoguda per VilaWeb i el portal educatiu edu365.cat, adreçada, sobretot, a escolars i mestres.

Ljubljana a Viquipèdia

Maribor a Viquipèdia

Kranj a Viquipèdia

Bled a Viquipèdia

Literatura eslovena
Espai de la literatura eslovena en català del PEN Català, plataforma per a la projecció internacional de la literatura.

Eslovènia, ruta gastronòmica
Programa "Els nous catalans" de TVE dedicat a la cuina eslovena.

Cap Amunt

MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
MARIBOR
BORIS PAHOR

"Sóc conscient que ara el temps és el meu confident, per això m’he aturat i observo l’herba de més enllà de la tanca de filferro. Intento evocar el paisatge grogenc de la garriga del Carst per on he caminat fa només uns quants dies. La crinera llarga i escassa em sembla en comparació amb el Carst estúpida en l’intent de subsistir fútilment. No en té cap culpa, ja ho sé, però malgrat això la insistència de voler créixer silenciosa em sembla sense cap sentit: era aquí abans d’allò, era aquí mentre allò passava i continua essent aquí. En aquest mateix instant, quan l’herba està ja desgastada, d’un gris grogós, indefensa, m’apareix estúpida l’existència de qualsevol bri d’herba al món.

Els éssers vius de la Terra no ofereixen a l’home cap classe de proximitat veritable; són sords al seu costat, atrapats en el seu creixement vegetal, i quan a dalt de les tiges s’encenen les corol·les, la diversitat dels seus colors no és més que el mimetisme per dissimular la ceguesa.

Enmig d’aquest pensament s’ha esmunyit de puntetes una sensació de confort pel fet d’estar sol, que el grup amb el guia es trobi lluny darrere les feixes i que l’entrada estigui tan amunt que queda completament amagada. Sóc conscient que aquesta exigència gelosa de solitud no és més que voler protegir la integritat dels records, alhora que no puc evitar el regust amarg per la conclusió que els passos rítmics, pausats, de la multitud no són res més que la prolongació de l’existència amorfa dels innombrables brins d’herba esgrogueïda".


"Necròpolis" de Boris Pahor (Pagès Editors, 2004).

CLUB NARINANT.CAT VIATGES

Visiteu el CLUB NARINANT.CAT VIATGES al Facebook i trobareu un espai on compartir informacions i experiències, ofertes, viatges d'última hora, vols i allotjaments barats, escapades, paquets turístics, turisme rural, etc... així com tot allò del món del turisme i els viatges que us pugui interessar... Us hi esperem !!!

fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar l'únic fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt