Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A LA RUTA DE LA SEDA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda patrocina aquesta pàgina d'informació per viatjar per la Ruta de la Seda.

En la seva web podeu trobar un ampli ventall d'informacions sobre la història o la cultura, així com consultar els tràmits d'entrada, els allotjaments o el transport d'arreu d'aquesta ruta: Xina, Àsia Central, Iran, Turquia, etc. No dubteu a consultar la web del nostre patrocinador si esteu pensant en viatjar per aquests països.

la ruta de la seda

La Ruta de la Seda va conformar la xarxa de vies comercials terrestres més llarga del món. En la seva època de major esplendor (segles VII al X) va abastar prop de 8 mil quilòmetres de rutes de caravanes que cobrien un immens espai dels continents europeu i asiàtic, que recorrien des de la Xina fins al mar Mediterrani. Aquesta larguísima via comercial va començar a transitar-se al voltant de l’any 100 abans de la nostra era i es va mantenir vigent per més de mil quatre-cents anys.

HOTELS

Aquí podeu trobar algunes de les principals ciutats de la Ruta de la Seda amb les millors ofertes d'hotels:

Hotels a Istanbul (TUR)

Hotels a Ankara (TUR)

Hotels a Izmir (TUR)

Hotels a Taixkent (UZB)

Hotels a Samarcanda (UZB)

Hotels a Almaty (KAZ)

Hotels a Astana (KAZ)

Hotels a Xi'an (XIN)

Hotels a Pequín (XIN)

Hotels a Katmandú (NEP)

I per trobar qualsevol hotel arreu dels diferents països us recomanen visitar les corresponents pàgines en aquesta mateixa web o fer la cerca a les Centrals de Reserves en català:

Booking

Hotel.info

HRS

Destinia

Cap Amunt

ALBERGS I APARTAMENTS

Only Apartments
Apartaments a Istanbul, Antalya, Beirut, Jerusalem, Tel Aviv, Moscou, Sant Petersburg, Pequín, Xangai o Hong Kong.

Hotel.info 

HRS

Cap Amunt

el nostre llibre recomenat

"La descripció del món", Marco Polo.
Fill d’una família de mercaders venecians, Marco Polo va deixar Europa amb el seu pare i el seu oncle el 1271 per iniciar un viatge meravellós per la famosa ruta de la seda fins a la Xina, governada pel gran emperador mongol Kublai Khan. Després d’un periple de vint-i-quatre anys per tot el continent asiàtic, va tornar a casa i va posar per escrit les seves aventures, que reflecteixen l’exotisme fabulós d’un Orient encara desconegut i gairebé irreal.

El resultat fou el seu llibre La descripció del món, més conegut popularment com a Llibre de les meravelles, que va deixar embadalits els seus oients i lectors. Les seves descripcions van aconseguir arrelar en l’imaginari europeu amb una força que, després de set segles, ha perdurat fins als nostres dies, i que ara ens arriba per primera vegada en la seva versió integral presentada per Francesco Ardolino i traduïda al català per Manuel Forcano.

LLIBRES

Aquí us oferim un petit ventall de llibres sobre la Ruta de la Seda o de petites (i grans) obres mestres de la literatura dels països que travessa aquesta fascinant Ruta.

"Els viatges", Ibn Batuta.
Té 21 anys quan decideix pelegrinar a la Meca i es relacionarà amb reis poderosos i soldans. Exerceix de pelegrí, jurista, cortesà, místic, vagabund, diplomàtic i explorador i al seu país se'l coneix com el Príncep dels Viatges. Són vint-i-nou anys, 44 països i 117.000 quilòmetres de dades històriques, geogràfiques, folklòriques i etnogràfiques, de costums llunyans, successos meravellosos i esdeveniments heroics...

"Samarcanda", Amin Maalouf.
La vida d'Omar Khayyam, poeta persa del segle XI, en una època convulsa en que els camins que unien els extrems del món, passaven per aquesta ciutat de nom seductor i misteriós.

"Empremtes de Xahrazad. Un viatge a través d’Àsia", Antoni Torreño.
Crònica d’un viatger respectuós amb els pobles que l’acullen: Turquia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirguizistan i la Xina.

"A la Xina en bicicleta", Gabriel Pernau.
Aquesta és la crònica d’un viatge gairebé increïble: 4 mesos, 7.145 quilòmetres, 8 països. Un recorregut en bicicleta pels camins i carreteres de l’antiga Ruta de la seda a la recerca de la història i del present.

"Istanbul", Orhan Pamuk.
Aquesta obra barreja la memòria personal de la seva ciutat amb la història, la cultura i les tradicions d’un dels indrets més fascinants del món, a mig camí entre Europa i Àsia.

"Daodejing, el llibre del 'dao' i del 'de", Laozi.
El llibre que apel·la a l’espontaneïtat, a la despreocupació i a la vida natural. Aquesta observació del món natural que propugna el daoisme ha marcat decisivament les arts plàstiques i la poesia xineses i ha convertit aquest llibre en el text clàssic xinès més traduït.

"El meu Iran", Ana M. Briongos.
És des d'una botiga de catifes del basar d’Esfahan que l’autora aprofita per parlar dels joves, les famílies, les feministes islàmiques, els nòmades, els iranians exiliats a Califòrnia, els cantants de rap perses, les poderoses fundacions paraestatals, l’organització interna dels basars, els ayatol·làs, i moltes coses més, sense tòpics ni prejudicis.

"Iddriss, la noia del fil de seda", Hermínia Mas.
Es tracta d'una història d'amor situada a la Ruta de la Seda amb el rerefons de les belles ciutats de Samarkanda i Bukhara, i inspirada en llegendes de l'Uzbekistan (narrativa juvenil).

"Amb l'esperanto a la motxilla", Joaquim Marcoval i Manel Vinyals.
Per demostrar que al món hi ha tanta gent que parla esperanto com es pot necessitar, van planejar fer la volta al globus terrestre en 80 dies i ho han fet en 79 dies, 3 hores i 12 minuts i a més ho van fer seguint la Ruta de la Seda.

"Mambo Poa", Diversos autors.
En el marc de la primera edició del Concurs de relats de viatges Mikel Essery 2009 s'ha publicat aquest llibre que recull les millors obres presentades, entre elles "Un viatge al colors i sabors de la Ruta de la Seda: vuit relats d'amor" d'Eduard Balsebre.

"La Catosfera Literària
Primera antologia de blogs en català 08"
, Diversos autors.

Recull de cent blocs escrits en català entre els quals es pot llegir el relat "Osh, l'obertura Larsen..." del bloc Amu Daria que té lloc en aquesta ciutat kirguís, la segona capital del país i barreja de totes les ètnies d'Àsia Central.

"Les mil i una nits" (3 volums)
Recull de contes de tradició oral escrits en àrab, que aplega, sota un canemàs comú a l'estil de les antigues col·leccions orientals, narracions provinents de la contística índia, iraniana, de l'antic Egipte, grega i hebrea.

"Breu història de l'Islam", Karen Amstrong.
L'autora ens explica d’una manera imparcial els fets centrals de la història d’aquesta religió –des de la divisió entre musulmans i xiites i sunnites als orígens de l’islam revolucionari, passant per l’expansió per la Mediterrània i Àsia o l’efecte devastador de les croades- i analitza els reptes que cal afrontar avui dia. Un assaig essencial, exhaustiu i rigorós, bàsic per a comprendre l’actualitat. 

Diccionari bilingüe Rus-Català-Rus.
Diccionaris de l'Enciclopèdia.

"Guia de conversa rus-català-castellà"
Edicions de la Magrana

Diccionari català-xinès i xinès-català.
Diccionari de l'Enciclopèdia que conforma el diccionari entre aquestes dues llengües més ric, complet i actualitzat del mercat. Amb 20.000 entrades catalanes amb 38.000 accepcions i 6.000 locucions, 6.000 caràcters xinesos amb 20.000 articles i 1.500 noms de lloc i de persona, històrics i mitològics.

Si voleu molts més llibres sobre la Ruta de la Seda podeu consultar la secció de llibres de l'associació Amu Daria on trobareu un ampli ventall i novetats. A més, molts d'ells estan acompanyats amb crítiques literàries o opinions.

Cap Amunt

MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
una ruta de saviesa i cultura...
per aprofundir

Observatori del Tibet i Àsia Central
Centre vinculat a la Universitat de Barcelona dedicat a l'estudi dels pobles i cultures del centre d'Àsia.

Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental (UPF)
Consultar la Guia Global d’Estudis Xinesos on es pot trobar una secció dedicada a la Ruta de la Seda (en l’apartat cursos història i cultura) amb àmplia informació: mapes, recursos, esquemes o bibliografia

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Xina.Cat
Portal català sobre la Xina i la llengua xinesa.

Musicoteràpia i sufisme.
Un pont cultural i terapèutic entre Àsia i Europa, l’espiritualitat sufí i Occident, un punt de trobada entre l'ànima i el cos, el pensament i el cor. Ofereixen formació, concerts de musicoteràpia oriental (turca, sufí i d'Àsia Central), tallers, sessions de dansa del Sema i traduccions al turc.

Escola de Música i Musicoteràpia turca i sufí de Barcelona
Escola creada per l'associació de Musicoteràpia i sufisme ofereix formació en musicoteràpia oriental amb un ampli programa d'estudis.

Grup Riyazet
Dedicat a la divulgació de la música i la musicoteràpia d'arrel turca en les seves variants tradicional, clàssica i sufí, de músiques i danses tradicionals d’Àsia Central, i de la dansa sufí del Sema.

Cap Amunt

VOLS

Si voleu començar la Ruta des de la Mediterrània podeu volar a Istanbul amb:

Vueling
Vola a Istanbul des de Barcelona.

Iberia
Vola amb o sense escala a Istanbul, Amman, Damasc, Tel Aviv, Pequín, Xangai o Hong Kong.

I amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins a tots els països de la Ruta de la Seda amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports de tots els països de la Ruta de la Seda (Turquia, Xina, Uzbekistan, Iran, etc.) que ofereixen vols regulars.

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt

LA RUTA DE LA SEDA: Països

La història de la Ruta de la Seda està plena de conquestes militars, intercanvis comercials, exploracions, peregrinacions religioses, creacions artístiques, diàleg entre cultures i perilloses travessies a través dels deserts, muntanyes i estepes. Aquesta ruta, per on transitaven persones, béns i idees, va tenir un paper fonamental en el desenvolupament de les civilitzacions d’Orient i Occident. Els principals (i actuals) països i ciutats per on travessa la Ruta de la Seda són:

Turquia (Istanbul, Antioquia, Konya); Síria (Alep); Iraq (Bagdad, Ramadi); Iran (Teheran, Hamadan, Isfahan, Shiraz, Persepolis, Yazd); Turkmenistan (Merv, Urgench); Uzbekistan (Samarcanda, Khivà, Bukharà, Taixkent, Kokand); Afganistan (Herat, Bamyan, Kabul); Índia (Ahmedabad, Bombai) o Xina (Kashgar, Jiaohe, Turfan, Khotan, Dunhuang, Lanzhou, Xi'an).

i cal recordar que existeixen importans ramals de la Ruta arreu del Kirguizistan, Kazakhstan, Tadjikistan, Caucas, Iraq, Japó, Pakistan, Sibèria o Corea, i fins i tot hi havien extensions marítimes.

AGÈNCIES DE VIATGES

Us indiquem algunes agències en català que organitzen viatges a diferents països de la Ruta de la Seda:

Ruth Travel
Viatges religiosos en grup

Terres Llunyanes
Viatges en grup en autocar i trekkings.

Trekking i Aventura
Viatges d'aventura o culturals.

Via Nòmada
Viatges a partir de 2 persones.

XL Viatges
Viatges a mida.

Banoa
Viatges en grup i trekkings.

Baraka
Viatges en grup amb guia de Baraka.

Big Sur
Viatges en privat.

Club Català de Viatges
Viatges en grup, amb guia en català.

Eurovacances
Viatges en grup amb guia d'Eurovacances.

Excellence Tours
Majorista de viatges, estades a Istanbul.

Fil per Randa
Circuits culturals i de senderisme, amb guia propi.

Ganesha
Viatges individuals, goletes.

Giroguies
Especialistes en Senderisme - Trekking.

Muztag
Viatges en grup i trekkings.

Cap Amunt

TRENS

Agama
21 dies d'itinerari en un tren de luxe per la Ruta de la Seda.

Cap Amunt

BLOCS de viatges

Més enllà a la Ruta de la Seda
La Núria i en Lluís, dos experimentats viatgers, ens descobreixen els secrets de la Ruta de la Seda gràcies als seus viatges per Turquia, Iran, Kirguizistan o Xina (2009).

Viatxans
Una parella viatgera que porta viatjant durant tot l'any 2009 per Turquia, Uzbekistan, Kirguizistan o Pakistan.

Àsia Central en bicicleta
En dues rodes per les ex-repúbliques soviètiques, el cor de la Ruta de la Seda (2008).

Agora Xina
Des de l'Uzbekistan, travessant el Kirguizistan, Xinjiang i la Xina fins arribar al sudest asiàtic (2007).

D'Aquí... Aqui
Una parella viatgera que ha estat dos anys rodant pel món... i els seus consells pràctics sobre Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Iran, Xina, Xinjiang o Tibet (2007).

Pels camins del món
La viatgera i escriptora Núria Borràs ens relata les seves experiències per la Ruta de la Seda, Xinjiang o el Kirguizistan (2007).

Trans-Tadji
En bicicleta des de Samarcanda pel Pamir i fins a Sary-Tash (2005).

Viatge a l'Orient
Relats, contes, llegendes i imatges d'un viatge a l'orient de la Ruta de la Seda: Uzbekistan, Kirguizistan, Tadjikistan, Pakistan, Xinjiang i Xina.

També podeu visitar la secció de la Rutade la Seda de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

SAMARCANDA d'AMIN MAALOUF

“De vegades, a Samarcanda, al capvespre d'un dia lent i trist, els ciutadans ociosos van a passejar per l'atzucac de les dues tavernes, prop del mercat dels pebres, no per a degustar el vi d’herbes de Sogdian, sinó per espiar anades i vingudes o fer la guitza a algun bevedor un xic alegre, al que arrossegaran per la pols, cobriran d'insults i condemnaran a un infern el foc del qual li recordarà fins a la fi dels segles el reflex vermell del temptador vi.

D'un incident semblant naixerà el manuscrit de les Rubaiyyat a l'estiu de 1072. Omar Jayyam té vint-i-quatre anys i fa poc temps que va arribar a Samarcanda..."

"Samarcanda" d'Amin Maalouf. Ed. Proa, 1997

INFORMACIONS i recursos

La Ruta de la Seda a Viquipèdia

Huubs
Notícies a partir de les paraules "La Ruta de la Seda".

Món Divers
Notícies a partir de les paraules "La Ruta de la Seda".

Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda
Informació detallada sobre els països d'aquesta Ruta: cultura, art, viatges, allotjament, transports, literatura, tradicions, blocs de viatges, història, música, activitats, etc.

Casa Àsia
Un pont cap a Àsia i el Pacífic en els àmbits institucional, econòmic, acadèmic i cultural.

Cap Amunt

kashgar, el basar de la ruta de la seda
a Les muntanyes del pamir
MAPES D'ITINERARIS
fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar l'únic fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt